Expres

Două românce, dispărute după incendiul din Valencia

Două românce, dispărute după incendiul din Valencia

Româncele, mamă și fiică, se află pe lista persoanelor dispărute în incendiul care a mistuit un bloc din Valencia, informează TVR Info.

Potrivit sursei citate, este o informaţie pe care o confirmă surse apropiate, rude, prieteni, administratorul şi portarul blocului unde a avut loc incendiul.
Este vorba despre o mamă şi fiica acesteia în vârstă de aproximativ 14 ani care stăteau de doi ani în chirie în imobilul respectiv şi care nu au mai fost văzute din ziua incendiului. Apropiaţii se tem de ce-i mai rău. Asta în timp ce autorităţile din Spania spun că au găsit toate persoanele dispărute şi continuă identificarea celor 10 corpuri descoperite după stingerea focului.
Româncele locuiau la etajul 8 al turnului de 14 etaje, exact deasupra apartamentului de unde a izbucnit incendiul.

Zece morți au fost confirmate în incendiul uriaş din Valencia. Incendiul, alimentat de vânturi puternice, a izbucnit joi seara în districtul bogat El Campanar.
Clădirea, care cuprinde două turnuri legate prin ceea ce dezvoltatorii săi au descris ca fiind un „lift panoramic“, a fost finalizată în 2008, au spus oficialii. Avea 138 de apartamente, conform ziarului El Pais.

Blocul care a ars în Valencia este administrat de o româncă, Adriana Banu. Aceasta a spus că cele două conaționale erau rezidente de doi ani în Spania și locuiau cu chirie în bloc.

Adriana Banu, a cărei familie era în locuință când a izbucnit incendiul, este în stare de șoc și se întreabă cum o clădire masivă, cu două turnuri, poate fi mistuită de flăcări într-un interval atât de scurt.

Și apartamentul Adrianei a fost distrus, iar intervenția promptă a lui Julián, intendentul clădirii, care a alertat vecinii să-și evacueze locuințele imediat ce incendiul a izbucnit, a permis oamenilor să părăsească blocul la timp. 

„Este un peisaj dezolant, o imagine care cu greu poate fi digerată. Din fericire, nu avem de ce să ne plângem, dar este regretabil că au murit oameni şi că sunt unii despre care nu ştim nimic. Vecinii care au auzit despre asta au ieşit imediat afară. Familii cu copii, pentru că tocmai era timpul să se întoarcă de la şcoală. Eu şi fiicele mele suntem bine, ele au stat la un coleg, iar noi am plecat în altă parte, dar nu am putut să dormim”, a declarat Adriana Banu pentru postul de radio spaniol Onda Cero.

„Nu pot crede că nu mai ești aici, am în mine un gol, o tristețe și o furie enormă”. Este mesajul emoţionant postat de cea mai bună prietenă a fetei şi care a strâns peste 3.000 de comentarii.

Un şoc au şi cei care vin să vadă ce a mai rămas din bloc. Pe trotuare, oamenii aduc flori şi lumânări în memoria celor care nu au reuşit să iasă la timp din clădire.
Pachete de ajutoare şi facilităţi pentru supravieţuitorii incendiului sunt pregătite de autorităţile locale din Valencia.
Fiecare familie va primi 6.000 de euro plus încă o mie de euro pentru fiecare membru, ca să-şi poată acoperi cheltuielile urgente.
În plus, sunt aproape gata cele 131 de apartamente pregătite de primărie într-un bloc nou şi în care se vor putea muta gratuit. Deja, mai multe firme au început să doteze locuinţele, fără să ceară niciun ban.

Poliţia şi autorităţile susţin că în acest moment au fost descoperite în imobil toate persoanele declarate dispărute şi ca au prelevat probe atât ADN, cât şi amprente, iar rezultatele medicilor legişti au arătat că în majoritatea cazurilor decesele s-au produs din cauza intoxicaţiei cu fum.

Ministerul Afacerilor Externe şi Ambasada României nu confirmă informaţia, până nu vor avea concluziile anchetei realizate de autorităţile spaniole cu care se afla în strânsă legătură şi care au declarat că vor ţine secrete absolut toate datele până la finalizarea anchetei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button