Expres

Doliu în lumea medicală și universitară din România

Este doliu în lumea medicală și universitară din România… Profesorul Sandu Bologa, chirurg oncolog, a încetat din viață. Anunțul a fost făcut de Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj și de Institutul Oncologic Prof.Dr. Ion Chiricuță, unde și-a desfășurat activitatea.


„Universitatea de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu» din Cluj-Napoca își exprimă regretul și tristețea la plecarea dintre noi a Profesorului Sandu Bologa, personalitate emblematică a învățământului universitar românesc și a medicinei clujene.
Profesorul Bologa a fost un cadru didactic, un medic remarcabil și un om cu o influență profundă asupra vieților celor din jurul său.


Lumea medicală și universitară este de acum mai săracă. Prof. dr. Sandu Bologa va rămâne, în memoria zecilor de generații de studenți pe care i-a format, un spirit profund și un etalon al culturii și distincției academice. Profesor emerit al universității noastre, cu o carieră marcantă, și-a dedicat întreaga viață misiunii nobile, de înaltă vocație spirituală și educațională, aceea de a-i pregăti pe tineri în domeniul fundamental al sănătății. Contribuțiile aduse educației medicale vor rămâne vii în amintirile noastre.


Cu profundă tristețe, întreaga comunitate academică a UMF«Iuliu Hațieganu»transmite condoleanțe familiei îndoliate.
Spirit erudit și rafinat, veritabil reper al unei ținute intelectuale desăvârșite, om nobil și distins, Profesorul Bologa va rămâne mereu o amintire luminoasă în gândurile tuturor celor care l-au cunoscut”, transmite UMF Cluj.

„Institutul Oncologic Prof.Dr. Ion Chiricuță îi aduce un omagiu Domnului profesor emerit Sandu Bologa, chirurg oncolog, care a trecut în neființă.
Domnia sa și-a desfășurat activitatea în cadrul Institutului nostru, aducând chirurgiei oncologice românești o serie de cercetări și studii care au condus la o abordare modernă și corectă a pacienților.


Aportul domnului profesor Bologa, ca urmare a întregii sale activități științifice și profesionale, este un exemplu demn de urmat.
Institutul Oncologic Prof.Dr. Ion Chiricuță Cluj-Napoca transmite familiei și celor dragi sincere condoleante”, au transmis și reprezentanții Institutului Oncologic.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button