Expres

Doi bulgari sunt acuzaţi de terorism

 

Procuratura din Bulgaria a pus sub acuzare pentru terorism doi angajaţi ai unei companii de securitate cibernetică, în cadrul investigaţiei referitoare la cel mai mare caz de compromitere a datelor personale din istoria ţării, a declarat miercuri un avocat al inculpaţilor, transmite Reuters. Georgi Iankov, un director la compania Tad Group, a fost pus sub acuzare şi eliberat din custodie, a spus avocatul Georgi Stefanov. Anterior, Kristian Boikov, în vârstă de 20 de ani, angajat în domeniul securităţii cibernetice la aceeaşi companie, a fost şi el acuzat de terorism. Ambii au negat acuzaţiile, a spus Stefanov. Procurorii nu au fost disponibili pentru comentarii.
Poliţia a percheziţionat marţi birourile Tad Group, confiscând computere şi reţinând un director, în legătură cu atacul cibernetic de luna trecută de la agenţia fiscală, la care au fost compromise aproape toate datele personale ale adulţilor bulgari. Boikov a fost eliberat condiţionat miercurea trecută, dar nu poate părăsi ţara. Potrivit procurorilor, Boikov nu a acţionat singur, iar aceştia caută şi alte persoane implicate în atac.Agenţia fiscală riscă o amendă de până la 20 de milioane de euro în acest caz, care, potrivit oficialilor, a compromis circa 3% din baza de date a agenţiei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare