Expres

DN73 Pitești-Brașov. Strabag a depus a treia contestație pentru contractul lotului 1

DN73 Pitești-Brașov. Strabag a depus a treia contestație pentru contractul lotului 1

Antrepriza de Reparații și Lucrări Cluj, constructor care face parte din grupul Strabag (Austria), a depus a treia contestație pentru contractul de modernizare a DN 73 Pitești – Brașov, deși are deja două decizii favorabile ale Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC).
Vineri, 1 martie 2024, ARL Cluj a transmis a treia contestație la contractul de aproape 500 de milioane lei pentru modernizarea lotului 1 Câmpulung – Fundata (38 km) și solicită CNAIR să reevalueze oferta constructorului Groma Hold (Bulgaria) declarat câștigător „de la etapa de verificare a admisibilității/conformității acesteia”, după cum se arată în contestație, conform Economedia.

Reamintim că, pe 21 februarie 2024, CNSC a admis în totalitate a doua contestație a ARL Cluj privind experiența similară a Asocierii câștigătoare Groma Hold LTD (Leader), Evropeiski Patishta, Gott Strasse SRL, Perfect Consult Europe SRL, și a dispus reevaluarea (cum contestația a fost admisă integral și nu parțial, asta ar putea însemna excluderea Groma Hold).

Lotul dinspre Brașov are contract semnat

Pentru lotul mai ușor, Fundata-Brașov, 36 km, DRDP Brașov a semnat contractul cu Viarom pe 21 februarie 2024 (detalii aici).

În august 2023, constructori din România, Bulgaria și Turcia au depus oferte la contractele de aproximativ 700 de milioane lei pentru modernizarea a 74 de kilometri dintre Câmpulung, Bran și Brașov, tronsonul din Culoarul Rucăr-Bran unde nu s-au făcut lucrări în cadrul contractului de acum 10 ani cu Azvi:
– Lot 1, km 54+050 – km 92+000, care cuprinde sectorul de pe teritoriul județului Argeș (Câmpulung – Fundata, limita dintre județele Argeș și Brașov);
– Lot 2 km, 92+000 – km 128+250, care cuprinde sectorul de pe teritoriul județului Brașov (limita dintre județele Argeș și Brașov – intrarea în municipiul Brașov).

Ofertele depuse, conform SEAP:

Onur Taahhut Taşimacilik Inşaat Ticaret Ve Sanayi A.Ş., Lotul 2
Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări Cluj, Loturile 1 şi 2
Onur Taahhut Taşimacilik Inşaat Ticaret Ve Sanayi A.Ş., Lotul 1
Selina SRL, Lotul 1
Viarom Construct, Lotul 2
Ing Service SRL (Leader), Dömper, Duna Construcţii Ro, Valdek Impex, Lotul 2
Group Concif SRL (Leader), Chirulli Andrea, Donau Garten SRL, Loturile 1 şi 2
Groma Hold LTD (Leader), Evropeiski Patishta, Gott Strasse SRL, Perfect Consult Europe SRL, Lotul 1
Bog’art (Leader), Todini Costruzioni Generali S.p.A., Alpenside, Lotul 1


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button