Expres

S-a semnat contractul de modernizare a DN73

S-a semnat contractul de modernizare a DN73.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov – subsidiara CNAIR – anunță că a semnat contractul cu firma care va finaliza lucrările de modernizare a DN73, pe tronsonul dintre Brașov și Fundata.

Investiția în valoare de 213,4 milioane de lei va fi dusă la bun sfârșit de S.C. VIAROM CONSTRUCT S.R.L., declarat câștigător în urma procedurilor de achiziție publică.

Pe tronsonul de 36 de kilometri de pe teritoriul județului Brașov, lucrările prevăd, printre altele, lărgirea la patru benzi de circulație a sectorului cuprins între ieșirea din municipiul Brașov și intersecția cu drumul de legătură spre autostrada Râșnov – Cristian.

Investiția prevede și aducerea drumului la parametrii normali de funcționare și fluidizarea valorilor de trafic. Pe lângă lucrările de ranforsare și lărgire a carosabilului la minim 7 m, proiectul prevede și modernizarea podurilor, resistematizarea intersecțiilor, numeroase lucrări de consolidare, respectiv refacerea sistemului de evacuare a apelor pluviale de pe traseu.

Lucrările vor dura 18 luni după predarea amplasamentului către constructor, care va putea intra imediat pe teren având în vedere că lucrările au deja proiect tehnic aprobat și autorizație de construire.

„Precizez că ordinul de începere se va emite la începutul lunii martie și constructorul se va apuca mai întâi de relocarea de utilități din afara carosabilului în zona Fundata, urmând ca lucrările din carosabil să înceapă după terminarea sezonului rece, cel mai probabil din luna martie”, a spus directorul DRDP Brașov, Tudor Duțu.

În ceea ce privește executarea lucrărilor de pe teritoriul județului Argeș (sectorul dintre Câmpulung și Fundata) a fost desemnată asocierea Groma Hold Eood & Evropeiski Patishta Ad& S.C. Gott StrasseS.R.L. & S.C. Perfect Consult Europe S.R.L., însă a fost înregistrată și o contestație din partea uneia dintre firmele ofertante, astfel că semnarea contractului se mai amână (detalii aici).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button