Expres

DN73 Brașov-Pitești. Strabag câștigă și a doua contestație, contractul de modernizare e în impas

DN73 Brașov-Pitești. Strabag câștigă și a doua contestație, contractul de modernizare e în impas

CNAIR ar putea desemna un nou constructor la contractul de 400 de milioane lei pentru modernizarea DN 73 Pitești-Brașov, tronsonul dintre Fundata (județul Brașov( și Câmpulung, cu o lungime de 38 km, după ce Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a admis și a doua contestație a ARL Cluj – Strabag.

CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a desemnat câștigătoare Asocierea GROMA HOLD LTD (Leader), EVROPEISKI PATISHTA, SC GOTT STRASSE SRL, PERFECT CONSULT EUROPE S.R.L., dar la sfârșitul lunii ianuarie 2024 Antrepriza de Reparații și Lucrări Cluj (deținută de Strabag) a depus a doua contestație la CNSC pe motiv că oferta câștigătoare nu ar respecta condițiile de experiență similară pentru lucrări de modernizare, ci doar pentru reparații potrivit datelor Economedia.

Rămâne de văzut dacă asocierea condusă de constructorul din Bulgaria va fi depunctată sau oferta declarată inacceptabilă așa cum a solicitat Strabag, iar CNSC a dispus reevaluarea. (n.r contestația a fost admisă integral și nu parțial ceea ce ar înseamna excluderea Groma Hold).

CNSC a admis și a doua contestație ARL (Strabag) și a dispus remedierea:

DN73 Brașov-Pitești | MyTex.ro
DN73 Brașov-Pitești. Strabag câștigă și a doua contestație, contractul de modernizare e în impas 15

Lotul dinspre Brașov are contract semnat

Pentru lotul mai ușor, Fundata-Brașov, 36 km, DRDP Brașov a semnat contractul cu Viarom pe 21 februarie 2024 (detalii aici).

În august 2023, constructori din România, Bulgaria și Turcia au depus oferte la contractele de aproximativ 700 de milioane lei pentru modernizarea a 74 de kilometri dintre Câmpulung, Bran și Brașov, tronsonul din Culoarul Rucăr-Bran unde nu s-au făcut lucrări în cadrul contractului de acum 10 ani cu Azvi.

– LOT 1 km 54+050 – km 92+000, care cuprinde sectorul de pe teritoriul județului Argeș (Câmpulung – Fundata, limita dintre județele Argeș și Brașov);

– LOT 2 km 92+000 – km 128+250, care cuprinde sectorul de pe teritoriul județului Brașov (limita dintre județele Argeș și Brașov – intrarea în municipiul Brașov).

Ofertele depuse, conform SEAP:

  1. Onur Taahhut Taşimacilik Inşaat Ticaret Ve Sanayi A.Ş., Lotul 2
  2. Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări Cluj, Loturile 1 şi 2
  3. Onur Taahhut Taşimacilik Inşaat Ticaret Ve Sanayi A.Ş., Lotul 1
  4. Selina SRL, Lotul 1
  5. Viarom Construct, Lotul 2
  6. Ing Service SRL (Leader), Dömper, Duna Construcţii Ro, Valdek Impex, Lotul 2
  7. Group Concif SRL (Leader), Chirulli Andrea, Donau Garten SRL, Loturile 1 şi 2
  8. Groma Hold LTD (Leader), Evropeiski Patishta, Gott Strasse SRL, Perfect Consult Europe SRL, Lotul 1
  9. Bog’art (Leader), Todini Costruzioni Generali S.p.A., Alpenside, Lotul 1


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 luna în urmă

Strabag asta nu face nimic concret, ea doar ia caimacul și dă parandărătul cui „trebuie”. De făcut, tot firmele românești fac.
Ăștia trebuie zburați de la orice licitație de la noi.

Back to top button