Expres

Directoare de şcoală, vinovată pentru violarea unei eleve

Directoare de şcoală, vinovată pentru violarea unei eleve. O fostă directoare de şcoală a fost găsită vinovată luni de justiţia australiană pentru violarea unei minore şi agresarea sexuală a două surori la o şcoală evreiască ultraortodoxă din Australia, la 15 ani după ce a evitat arestarea fugind în Israel, informează BBC.

Malka Leifer a fost condamnată pentru 18 capete de acuzare, printre care violarea unei eleve în locuinţa sa şi agresarea sexuală a unei eleve minore în timpul unei excursii, fapte comise în timp ce era profesoară de studii religioase şi directoare a şcolii Adass Israel din Melbourne, în sud-estul Australiei. Ea a fost achitată de alte nouă acuzaţii. Malka Leifer, care şi-a susţinut întotdeauna nevinovăţia, a stat cu mâinile încrucişate şi avea o privire impasibilă în timp ce au fost citite verdictele.

Directoare de şcoală, vinovată pentru violarea unei eleve. Potrivit actului acuzării, Malka Leifer a violat o elevă în 2006, după ce a invitat-o să doarmă la ea pentru „lecţii de kallah”, un fel de cursuri de etichetă înainte de căsătorie.

Profesoara le-a spus în mai multe rânduri elevelor că le pregătea să devină soţii, potrivit declaraţiei procurorului Justin Lewis. „Asta te va ajuta în noaptea nunţii“, i-ar fi spus ea unei eleve după o agresiune sexuală.

Mamă a opt copii, Malka Leifer, în prezent în vârstă de 56 de ani, a fugit din Australia în Israel după depunerea unei plângeri în 2008 şi s-a mutat împreună cu familia sa în colonia Immanuel din Cisiordania.

Directoare de şcoală, vinovată pentru violarea unei eleve. Autorităţile australiene au cerut extrădarea ei în 2014. Ea a ajuns la Melbourne la sfârşitul lui ianuarie 2021, după şase ani de bătălii juridice în Israel, în special pentru a se stabili dacă s-a prefăcut că suferea de o boală mintală pentru a evita extrădarea şi un proces în Australia.

Avocatul apărării, Ian Hill, a declarat anterior că Leifer a negat „toate faptele penale invocate de fiecare dintre reclamante” şi că interacţiunile ei cu elevele au fost „profesionale şi corecte”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button