Expres

Din Tractorul în Răcădău, cu telefericul

Din Tractorul în Răcădău, cu telefericul.
Zilele Feroviare 2023, eveniment desfășurat în zilele de 17 şi 18 octombrie la București, a fost prilejul cu care au fost prezentate soluții de mobilitate urbană la Oradea, Cluj-Napoca, Brașov și București. Reprezentanții companiilor de transport local, producători de material rulant și mediul academic și-au expus soluțiile pentru îmbunătățirea mobilității persoanelor în marile aglomerări urbane, dar și în transportul pe distanțe mari, informează Club Feroviar.

O soluție mai puțin uzitată, cel puțin în România, de mobilitate urbană a fost prezentată de Christian Macedonschi, președintele Asociației Smart City Brașov, fost consilier municipal FDGR.

Este vorba de transportul pe cablu între anumite zone ale orașului de la poalele Tâmpei. Evaluările ciclului de viață arată că telecabina urbană este cea mai ecologică soluție de mobilitate urbană, a spus el. Telefericul urban promovează decarbonizarea orașelor, prin faptul că acest mod de transport nu are emisii în timpul funcționării și are cea mai mare eficiență energetică și impact redus asupra mediului. De asemenea, o astfel de soluție permite conservarea spațiilor deschise și a mediului construit.

În afară de această soluție mai puțin obișnuită, în centrul țării se pregătește și trenul metropolitan Brașov, proiect care va include opt rute de transport în județ, dar și în afara lui. În momentul de față, se face planul investițional pentru trenul metropolitan al Brașovului cu ajutorul JASPERS (Joint Assistance to Support Projects in European Regions) a Băncii Europene pentru Investiții (BEI), pentru introducerea traseelor si achiziția de material rulant.

Cele opt trasee propuse sunt următoarele:

Articole asemănătoare

T1. Brașov – Dârste – Timișu de Jos – Timișu de Sus – Predeal (Magistrala CF 300; aprox. 26 km)

T2. Brașov – Bartolomeu – Cristian – Râșnov – Zărnești (Linia CF 203; aprox. 27 km)

T3. Brașov – Bartolomeu – Ghimbav – Codlea (Magistrala CF 200; aprox. 14 km)

T4. Brașov – Bartolomeu – Stupini – Bod – Feldioara – Rotbav (Magistrala CF 300; aprox. 24 km)

T5. Brașov – Hărman – Prejmer – Chichiș – Ozun – Sfântu Gheorghe (Magistrala CF 400; aprox. 32 km)

T6. Brașov – Hărman – Budila – Teliu – Întorsura Buzăului (Linia CF 403; aprox. 43 km)

T7. Brașov – Bartolomeu – Ghimbav – Aeroport Internațional Brașov (Ghimbav) – Bod (aprox. 12 km)

T8. (Brașov -) Râșnov – Tohanu Nou – Bran (11 km)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button