Expres

Din armata contra drogurilor lipsesc cei mai importanți soldați

Din armata contra drogurilor lipsesc cei mai importanți soldați

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a prezidat astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai entităților locale implicate în reducerea amplorii fenomenului drogurilor la nivelul judeţului Brașov.
Au participat reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brașov Consiliului Judeţean, Primăriei municipiului Braşov, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Brașov, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Brașov, Serviciului de Probaţiune Brașov, Penitenciarului Codlea, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Grupării de Jandarmi Mobile Brașov, Inspectoratului Școlar Județean, Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, Casei Corpului Didactic Brașov, Direcţiei de Sănătate Publică Brașov, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie, Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, Direcției de Asistență Socială Brașov, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brașov, Centrului Medical Județean.
În cadrul întâlnirii – dedicate monitorizării gradului de implementare a activităţilor prevăzute în Planul de acţiune în domeniul drogurilor la nivelul județului Brașov 2022-2026, parte a Strategiei naționale – s-au discutat aspecte privind cooperarea interinstituţională în domeniul prevenirii și combaterii comercializării și consumului de droguri, care a facilitat o mai bună gestionare a intervenţiilor, prin armonizarea deciziilor cu utilizarea eficientă a resurselor existente.

Zeci de acțiuni, anul trecut, în județul Brașov

Pentru asigurarea unui concept unitar de acțiune în domeniul problematicii drogurilor, în anul 2023, la nivel judeţean au avut loc peste 90 de întâlniri de lucru în cadrul ședințelor Colegiilor Prefecturale, ATOP și ale celor organizate de partenerii instituționali, care au avut ca obiectiv principal, gestionarea procesului de planificare a politicilor publice în domeniul drogurilor la nivel județean, în conformitate cu documentele operaționale elaborate la nivelul Agenției Naționale Antidrog și a Planului local de acțiune în domeniul drogurilor.
Activitățile de prevenire au vizat trei arii majore de intervenție: școala, familia și comunitatea. Astfel, în județul Brașov au fost derulate în anul 2023 proiecte naționale și locale precum: „Mesajul meu antidrog”, „Nu lăsa drogurile să trăiască în locul tău. Tu decizi!”, „De vorbă cu tinerii”, „ABC-ul emoțiilor”, „Cum să creștem sănătoși”, „Acționăm just”, „Education first”, de care au beneficiat circa 17.700 elevi, studenți, preșcolari și profesori.
De asemenea, a fost derulată campania intitulată „Familia – partener în lupta împotriva drogurilor” în care beneficiari direcți au fost 128 de părinți.
Acțiuni de prevenire, informare și conștientizare a riscurilor asociate consumului de droguri și substanțe noi cu proprietăți psihoactive au fost desfășurate și la evenimentele cultural-artistice și sportive de amploare care au avut loc în județul Brașov (ex. – Festivalul Massif, Rockstadt Extreme Fest, Colosseum Tournament, Dracula Boxing Show etc.).

„Nu suntem încă acolo unde trebuie să fim”

Cu toate acestea, lupta bate pasul pe loc.

Dincolo de cifre, ce reflectă o activitate continuă și susținută a instituțiilor cu atribuții în prevenirea și combaterea comercializării și consumului de droguri, precum și o destul de bună cooperare interinstituțională, trebuie să spun că nu suntem încă acolo unde trebuie să fim. În acest an ne propunem în primul rând să intensificăm acțiunile adresate părinților, deoarece am constatat că mulți dintre ei sunt neinformați în acest domeniu și chiar decuplați de la realitatea cotidiană pe care o trăiesc copiii lor, implicându-se prea puțin și prea târziu în a-și proteja copiii de flagelul substanțelor psihoactive. Acești părinți trebuie ajutați să conștientizeze că prevenția începe în familie”, punctează prefectul Mihai Cătălin Văsii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
2 luni în urmă

Ce de lighioane inutile în poze. În frunte cu chelbosul zece facultăți.

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare