Expres

Demitere cu scandal de la DSVSA

Demitere cu scandal de la DSVSA Brașov. Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov are de miercuri un nou director, în locul Irinei Holerga. Aceasta a primit de la ANSVSA ordinul de demitere din funcţia de director, tot de la București venind și numirea ca interimar a lui Constantin Puiu. Supărată de decizia luată de superiorii săi, Holerga s-ar fi enervat la culme, s-ar fi baricadat în birou şi ar fi refuzat să colaboreze cu actuala conducere interimară. După negocieri şi ameninţări cu chemarea poliţiei şi a jandarmeriei, Holerga ar fi cedat presiunilor şi ar fi decis să predea ştafeta către noul director interimar, potrivit Braşov.net.
Demitere cu scandal de la DSVSA. Direcția este implicată în scandalul cailor sacrificaţi şi exportaţi ilegal, în Italia, fiind derulate percheziţii la sediul instituţiei în luna martie (detalii aici). Materialul probator existent până la percheziţiile din 14 martie a arătat că, începând cu luna noiembrie a anului trecut, persoanele cercetate ar fi constituit un grup infracţional organizat cu scopul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, deturnarea licitaţiilor publice, uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, fals material în înscrisuri oficiale şi infracţiuni de spălarea banilor, grupul fiind sprijinit şi de medici veterinari, angajaţi ai DSVSA Braşov, respectiv medici veterinari de liberă practică (detalii aici).

Ulterior, cinci inculpați au fost plasați sub control judiciar, în dosarul privind sacrificarea ilegală a cailor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
4 luni în urmă

[…] șefă a DSVSA neagă că ar fi plecat cu scandal. După cum v-am informat aici, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov are de miercuri […]

Back to top button