Expres

Defilare de 1 Decembrie, cu o premieră la Brașov / Nu uitați de restricțiile de trafic!

Defilare de 1 Decembrie, cu o premieră la Brașov

Așa cum v-am anunțat deja (detalii aici) Instituția Prefectului Județul Brașov și Garnizoana Brașov organizează ceremonia dedicată Zilei Naționale a României.
Ceremonia va avea loc în municipiul Brașov, pe Bulevardul Eroilor (zona Pieței Tricolorului – Modarom), astăzi, 1 decembrie, începând cu orele 12:00 și va debuta cu întâmpinarea prefectului județului, însoțit de comandantul Garnizoanei Brașov. După salutul drapelului de luptă, muzica militară (fanfara Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov) și militarii din detașamentul constituit vor interpreta Imnul Național al României. Va urma oficierea serviciului religios, după care prefectul județului și comandantul Garnizoanei vor susține alocuțiuni referitoare la însemnătatea evenimentului.
În încheierea ceremoniei vor defila militari reprezentând Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, precum și mijloace tehnice aparținând Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu”, Grupării Mobile de Jandarmi „Burebista”, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” al județului Brașov și Direcției Regionale Vamale Brașov.
În premieră, la defilare va participa și un pluton de militari francezi aparținând Grupului de Luptă Avansat Consolidat al NATO din România, de la Baza militară Cincu.
Vor fi aproximativ 350 de militari și 60 de mijloace tehnice.
Dacă o vor permite condițiile meteorologice, vor fi executate două salturi cu parașuta, iar aeronave aparținând Aeroclubului teritorial „Iosif Șilimon” Brașov vor survola zona de desfășurare a ceremoniei.
De la orele 18:00, va avea loc o retragere cu torțe a șase plutoane de militari, însoțiți de muzica militară, pe itinerarul Piața Sfatului – Strada Mureșenilor – Bulevardul Eroilor – Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”.

Schimbări și în circulația mijloacelor RATBV

Pentru ceremonialul militar şi religios şi retragerea cu torţe, vor fi instituite şi restricţii de circulaţie.

  • de la ora 10.30 vor fi eliberate parcările din zona dintre Casa Armatei şi Cinema Astra, Biblioteca Judeţeană şi Livada Poştei;
  • între orele 12.00 – 13.00, va fi restricţionată circulaţia pe Bulevardul Eroilor şi pe străzile adiacente;
  • începând cu ora 18.00, va fi restricţionată, secvenţial, circulaţia pe traseul paradei (retragerea cu torţe): Piaţa Sfatului – str. Mureşenilor – Bulevardul Eroilor – Bulevardul 15 Noiembrie – str. Castanilor – Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”.

Vor fi modificări și în circulația mijloacelor de transport RATBV. În intervalul 10.00 și aproximativ 13.00, circulaţia mijloacelor de transport în comun ce deservesc mai multe linii va fi modificată sau suspendată.

Astfel, începând cu ora 10.00, niciun mijloc de transport nu va mai intra în capătul de linie Livada Poștei, excepție făcând doar autobuzele de pe linia 20, ce vor avea acces până la 11.50.  În aceste condiții, de la orele 10.00 și până la aproximativ orele 13.00, circulația autobuzelor și troleibuzelor de pe liniile 1, 2, 2B, 4, 6, 16, 17, 31, 34, 34B, 36, 41 și 52 se va face, pe sensul de deplasare spre Livada Poștei, cu întoarcere pe strada Vlad Țepeș. RATBV S.A. va înființa o stație temporară pentru aceste linii în capătul străzii Vlad Țepeș, care să înlocuiască stația Teatrul Dramatic, după cum a precizat directorul general al RATBV, Marian Geman.

    De asemenea, vor mai surveni și următoarele modificări:

  • între orele 10.00 și aproximativ 13.00, autobuzele de pe linia 5, pe sensul de deplasare Stadion Municipal – Roman, vor circula pe ruta Stadion Municipal – Stadion Tineretului – Bulevardul Griviței – Strada 13 Decembrie – Strada Castanilor, iar apoi pe traseul obișnuit;
  • în același interval orar autobuzele de pe liniile 24 și 28, pe sensul de deplasare spre centrul orașului, vor parcurge traseul: Bartolomeu – strada Avram Iancu – strada A. I. Cuza – Bdul. Iuliu Maniu – strada Lungă, fără a mai intra prin capătul de linie Livada Poștei;
  • între orele 10.00 și aproximativ 13.00, autobuzele de pe linia 50 vor circula exclusiv pe tronsonul cuprins între capătul de linie Pietrele lui Solomon și giratoriul de la Maternitate;
  • între orele 10.00 și aproximativ 13.00, autobuzele de pe linia 14, pe sensul de deplasare spre centrul orașului, vor circula de la intersecția străzilor Carierei și Cărămidăriei pe următorul traseu: Cărămidăriei – Șoseaua Cristianului – Strada Stadionului – Avram Iancu – A. I. Cuza – Iuliu Maniu – Lungă, fără a mai intra prin capătul de linie Livada Poștei, iar pe sensul spre Bartolomeu va circula pe traseul obișnuit de pe strada Lungă – giratoriu Bartolomeu – Carierei;
  • circulația autobuzelor de pe linia 20 din Livada Poștei va fi sistată doar între orele 11.50 și aproximativ 13.00, ultima plecare fiind la 11.50. Din Poiana Brașov nu se va realiza plecarea programată la 12.30.  
  • între orele 10.00 și aproximativ 13.00, autobuzele de pe linia A1 nu vor mai intra prin Livada Poștei, urmând să circule, pe sensul de deplasare spre Gară pe un traseu deviat: Aeroport – Municipal – Griviței – Hidro A – Gară. A1 nu va deservi stațiile Biserică Bartolomeu și Livada Poștei. Pe sensul de deplasare spre Aeroport nu va fi atins terminalul Livada Poștei, călătorii putându-se îmbarca din stația Astra.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
2 luni în urmă

[…] Defilare de 1 Decembrie, cu o premieră la Brașov / Nu uitați de restricțiile de trafic! […]

Back to top button