Expres

Declaraţii şocante ale mogulului Bernie Ecclestone

  • bernie_2.jpg

Fostul șef al Formulei 1, britanicul Bernie Ecclestone (91 de ani) nu denunță prietenia cu Vladimir Putin şi, într-un interviu acordat în cadrul emisiunii matinale Good Morning Britain, îl apără pe preşedintele rus de acuzaţiile despre războiul din Ucraina cu declaraţii şocante, numindu-l „o persoană de primă clasă” şi mergând până acolo încât să afirme că este gata să „încaseze un glonţ pentru el”, notează Mediafax.

Acesta recunoaşte că Putin, precum oamenii de afaceri, ar fi făcut greşeli, dar îi găsește și scuze: „Din păcate, el este ca mulți oameni de afaceri, cu siguranță ca mine, facem greșeli din când în când. Și când faci o greșeală trebuie să faci tot ce poți pentru a ieși din ea”.

În acelaşi timp, l-a ironizat pe preşedintele ucrainean Zelenski, acuzându-l că nu a căutat la timp un acord care ar fi putut evita războiul.

Pentru că eu cred că, dacă s-ar fi gândit la lucruri, cu siguranță ar fi făcut un efort suficient de mare pentru a vorbi cu Putin, care este o persoană sensibilă și l-ar fi ascultat și probabil ar fi putut face ceva în această privință.”

De asemenea, Ecclestone critică anularea Marelui Premiu al Rusiei din calendarul F1 şi mai ales boicotul în automobilism, ca şi în alte sporturi, al diverşilor piloţi şi sportivi, pedepsiţi din motive politice doar pentru că deţin paşaport rusesc: „Eu n-aş fi făcut-o niciodată”.

Declarațiile lui Bernie Ecclestone nu au rămas fără răspuns, iar la scurt timp, actuala conducere a Formulei 1 a dat un comunicat de presă prin care se distanțează și condamnă declarațiile acestuia, subliniind că nu reflectă valorile actuale ale federației.

„Comentariile făcute de Bernie Ecclestone sunt opiniile sale personale și sunt în contrast foarte puternic cu poziția valorilor moderne ale sportului nostru”, se arată într-un comunicat al F1.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare