Expres

Decizia ministrului Educației privind rectorul Universității Transilvania Brașov

Decizia ministrului Educației privind rectorul Universității Transilvania Brașov

Ministrul Educației, Ligia Deca, a emis astăzi ordinul 3726, prin care prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan a fost confirmat în funcția de rector al Universității Transilvania din Brașov (UNITBV) pentru mandatul 2024-2029 (detalii aici).

Prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan a fost reales rector al UNITBV cu 496 de voturi din cele 621 de voturi exprimate (79,87%), participarea la vot în cadrul alegerilor organizate în data de 31 ianuarie 2024 fiind de 91,67% din totalul celor 696 de electori din universitate (cadre didactice pe perioada nedeterminată și reprezentanți ai studenților – studenți membri ai Senatului universitar și ai consiliilor facultăților).

Pentru această funcție au mai candidat prof. dr. ing. ec. Tiberiu Foriș, care a obținut 55 de voturi, și conf. dr.  Florin Isaia – 70 de voturi.

Carte de vizită

Prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan a absolvit UNITBV ca șef de promoție și este cadru didactic în universitate începând cu anul 1992. A obținut doctoratul la Brunel University (Marea Britanie) și este conducător de doctorat la UNITBV din 2007, respectiv la external PhD supervizier la Buckinghamshire New University din 2011. A fost implicat în cadrul unor echipe sau individual în implementarea a 68 de proiecte naționale și internaționale de cercetare, asistență tehnică sau educație, fiind membru titular al Academiei de Științe Agricole și Silvice, membru corespondent al Academiei Oamenilor de Știință din România, reprezentatul României în Grupul de experți ad-hoc constituit de Comisia Europeană pentru implementarea inițiativei Universităților europene și dezvoltarea „Agendei de transformare a învățământului superior”, Doctor Honoris Causa a șapte universități din care trei universități din străinătate.

Prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan are experiență managerială în calitate de președinte al Consiliului de Dezvoltare Strategică Instituțională a Universității Tehnice a Moldovei din Chișinău, din 29 iunie 2015; vicepreședinte al Consiliului Național al Rectorilor (CNR), din iulie 2013;  vicepreședinte al Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS) în perioada 2011-2023; vicepreședinte (septembrie 2012-ianuarie 2015), președinte (ianuarie – decembrie 2015) și membru al comisiei de specialitate a CNATDCU – Ingineria resurselor vegetale și animale (2012 – prezent); președinte al Comisiei de Științe Agricole, Silvice și Medicină Veterinară a Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) în perioada 2007-2012. La nivel instituțional a fost decan al Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere din Brașov în perioada 2004-2012 și rector al Universității Transilvania din Brașov din 2012.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button