Expres

De ce vrea PSD să taxeze Auchan-ul

De ce vrea PSD să taxeze Auchan-ul.

Decizia grupului francez Auchan de a renunța la casieri a stârnit valuri în România, inclusiv la Brașov. Oamenii și-au exprimat nemulțumirea față de această măsură în social-media. Acum, Partidul Social Democrat, atent la tot ceea ce se întâmplă cu impact… electoral, ar intenționa să taxeze self-checkout-ul.

De ce vrea PSD să taxeze Auchan-ul. Potrivit Observatorului Antenei 1, PSD are de gând să propună o serie de măsuri privitoare la sistemele de case self-service din magazine. Social-democrații ar dori să impună o taxă pe self device, pentru aparatele de plătit din magazine, aferentă unui salariu minim (circa 1.200 de lei lunar). Dar și o reducere pentru clienţii care folosesc aceste sisteme de self-checkout (în limita unei sume, procent din bon). Și obligativitatea ca la un număr de case fără casier fizic să existe un număr fix de asistenţi umani. 

În mediul online a apărut și o glumă pe această temă: „Clienții din supermarket sunt rugați să se servească direct din camionul care a adus marfa. Eventual, și s-o aranjeze pe raft”…

Auchan are de gând să implementeze acest sistem self-checkout la toate magazinele din țară până în 2025. Momentan, acesta funcționează în 12 unități din București, Cluj, Constanța, Brașov, Iași și Timișoara.

Și alți retaileri au sisteme de self-checkout, dar acestea funcționează în paralel cu casele normale.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
17 zile în urmă

Treaba asta numai unul precum trompeta pesedista putea debita. Caci dupa cum s-a putut lesne observa, numai ala are idei din astea crete. Probabil o fi in turneu. A terminat cretinitatile la Iasi, acum se etaleaza in Brasov, dupa aia,… Citeşte mai mult »

Back to top button