Expres

De ce întârzie maşinile RATBV. Soluţia pentru eliminarea problemei…

De ce întârzie maşinile RATBV. Una dintre problemele majore cu care se confruntă RATBV şi care provoacă nemulţumiri este că, de multe ori, maşinile nu respectă programul afişat în staţii şi au întârzieri mari. Directorul instituţiei, Marian Geman, a explicat că traficul din oraş este de vină pentru aceste întârzieri. Totodată, el a precizat că soluţia ar putea fi reprezentată de benzile dedicate.

De ce întârzie maşinile RATBV. „De ce stăm în staţie dimieaţa foarte mult? Discutăm despre nişte chestiuni care sunt la nivelul absurdului. Deşi pe o line mare avem o frecvenţă de program asigurată, totuşi maşina vine mai târziu. De ce se întâmpla asta. Trebuie să ne imaginăm maşinile acestea ca parte a unui lanţ. Dacă o maşină va întârzia undeva pe traseu, va încerca să recupereze, dacă are unde. Dacă nu, va merge cu această întârziere pe tot acest lanţ, până la capăt de linie. Acolo poţi cumva să mai reglezi din întârziere, scurtând perioada de staţionare. Dacă avem o frecvenţă de 5 minute a unei maşini într-o staţie, dar maşina aia face 15 minute între staţii, a dat peste cap tot planul.

O sa încercăm chiar să facem o poză, cu ajutorul unei drone, la «13 Decembrie», dimineaţa, să vedeţi câte troleibuze sunt de la pasarelă, din Tractorul, sau de la intersecţia «Independenţei» cu «13 Decembrie». De multe ori, sunt 7-8 troleibuze aliniate pe tot bulevardul. De ce? Pentru că rămân blocate în trafic. Sunt intersecţii în oraş care efectiv se blochează”, a declarat pentru www.mytex.ro Marian Geman.

De ce întârzie maşinile RATBV | MyTex.ro
De ce întârzie maşinile RATBV. Soluţia pentru eliminarea problemei… 5

De ce întârzie maşinile RATBV. „Apel la toleranţă”

„O soluţie ar fi benzile dedicate. Primăria are un proiect în derulare. Sperăm că le vom implementa. Apoi, sperăm că nu vom păţi ca în Bucureşti, unde au fost lansate benzile dedicate, dar au creat un disconfort atât de mare încât au fost închise după 3 zile.

Oamenii trebuie să înţeleagă că şi noi stăm în acelaşi trafic, circulăm pe aceleaşi străzi. Nervozitatea creşte, indisciplina în tafic creşte. Şoferii nu mai lasă autobuzele să iasă din staţii. Ai noştri se enervează. Nu e simplu să mergi cu o «hardughie» de 14 tone şi 18 metri prin oraş. Şi, până la urmă suferă oamenii care ne aşteaptă. Fac apel la toleranţă către toţi participanţii la trafic. Doar aşa putem să încăpem cu toţii pe străzi. Degeaba de înghesuim la coadă în intersecţie şi nu lăsăm autobuzul să iasă din staţie. Tu vei sta tot pe loc. Nu vei merge mai repede. Dacă vom avea acele benzi dedicate, vom rezolva o parte dintre probleme”, a adăugat Geman.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] nou traseu RATBV pentru […]

Citeşte şi...
Close
Back to top button