Expres

„Da”-ul de la starea civilă, numai după și mai multe analize medicale

 

Certificatele medicale prenupţiale vor conţine mai multe teste decât în prezent, potrivit unui proiect de lege ce va ajunge în curând la vot în Senat. Astfel, cei ce vor să se căsătorească ar urma să facă, în mod obligatoriu, pe lângă teste pentru sifilis sau tuberculoză (TBC), ca în prezent, şi teste pentru hepatită sau pentru stabilirea grupei de sânge.

Proiectul de lege de la Senat vizează, în esenţă, modificarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă. Astfel, urmează să crească numărul testelor necesare obţinerii certificatului medical prenupţial, document obligatoriu pentru cei ce vor să se căsătorească şi care atestă starea de sănătate a celor doi parteneri.

Mai exact, pentru a obţine un astfel de certificat, cei interesaţi vor trebui să facă dovada testării pentru: virusul hepatitic B; virusul hepatitic C; grupul sanguin; factorul Rh; sifilis; TBC.

În plus, dacă medicul de familie consideră necesar, cei ce vor să se căsătorească ar putea face şi alte investigaţii pentru a obţine un certificat medical prenupţial.

În prezent, acest document este eliberat de către medicul de familie pe baza rezultatelor unor analize medicale de sânge, şi anume pentru depistarea infecţiei cu HIV sau a sifilisului şi a radiografiei pulmonare pentru diagnosticarea tuberculozei, potrivit AvocatNet.ro.

Scopul iniţial al proiectului era de a elimina certificatul medical prenupţial din lista actelor necesare pentru căsătorie, dar comisiile de specialitate din Senat au introdus un amendament prin care lista testelor este extinsă, de fapt.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare