Expres

Cvintetul Anatoly, o nouă distincție de la ÎPS Laurențiu Streza

Cvintetul Anatoly, o nouă distincție de la ÎPS Laurențiu Streza

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a primit sâmbătă, 23 decembrie, vizita Cvintetului Vocal Anatoly al Operei Brașov. Cei cinci artiști au interpretat o suită de colinde, „folosind tehnici vocale deosebite în perfectă armonie”, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

Ce prezenți sâmbătă seară în Catedrala „Sfânta Treime” din Sibiu au avut parte de o interpretare cultă a colindelor tradiționale. dar și internaționale, „cu o tehnică vocală bine ascuțită în măiestrie și amploare”, conform aceleiași surse: „Menționăm că multe dintre slujirile arhierești ale arhipăstorului Mitropoliei Ardealului sunt susținute de Cvintetul Vocal Anatoly, ce au o interpretare deosebită a cântului bisericesc”.

La finalul concertului, ÎPS Părinte Mitropolit Laurenţiu le-a mulţumit membrilor Cvintetului Anatoly pentru pregătirea deosebită a concertului tradițional dinaintea Ajunului Crăciunului din Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Ierarhul a subliniat în cuvântul său necesitatea în cântare a unei depline armonii pentru ca sufletul să vibreze.

Membrii Cvintetului vocal al Operei Brașov Anatoly au primit din partea Înaltpreasfinției Sale Mitropolit Laurențiu Streza al Ardealului distincția Dimitrie Cunțan acordată imnografilor și cântăreților bisericești în Mitropolia Ardealului.

„Acum ați venit în Catedrala Mitropolitană, unde nu ați cântat niciodată în formația aceasta și consider că este o încununare a evoluției voastre. Să vă ajute Dumnezeu ca să rămâneți în această unitate polifonică în aceasta armonie melismatică. Este foarte important atunci când interpretezi o cântare, cu atât mai mult când este o cântare religioasă, să existe o deplină armonie pentru ca sufletul să vibreze. Primiți din partea noastră binecuvântarea, îmbrățișarea și sprijinul în tot ceea ce faceți voi, în așa fel încât acest cvintet, acest grup Anatoly, să fie cunoscut și recunoscut. Noi am avut anul acesta în biserica noastră o preocupare specială față de cântăreții bisericești și de imnografia creștini. De aceea aș dori să vă acordăm și vouă personal această distincție Dimitrie Cunțan pentru cântăreții bisericești”, a spus mitropolitul.

Cvintetul a mai primit, în decembrie 2016, la Brașov, distincția „Ordinul Sfântului Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei”, tot din partea Înaltpreasfințitului Laurențiu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button