Expres

Cutremur puternic resimțit și la Brașov

Cutremur puternic resimțit și la Brașov

În această dimineață, la ora 6.50, s-a produs un seism de 5,5 grade pe scara Richter în țara noastră. S-a zgâlțâit pământul, serios, și la Brașov!

„În ziua de 03.11.2022, 06:50:21 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICĂ VRANCEA, BUZĂU un cutremur semnificativ cu magnitudinea EWS 5.5, la adâncimea de 168.925 km. Cutremurul s-a produs la 57km E de Brasov, 75km N de Ploiesti, 117km SV de Bacau, 130km N de Bucuresti, 134km V de Brăila, 135km V de Galați, 141km NE de Pitești, 171km E de Sibiu, 195km N de Ruse, 200km SV de Iași”, a anunțat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – INCDFP.

Ulterior, specialiștii au revenit. Ei au punctat că seismul a avut magnitudinea ML 5.2, producându-se la adâncimea de 140 de kilometri.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a informat că în primele minute de după producerea cutremurului nu s-au primit apeluri la 112. Nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. 

IGSU a transmis, apoi, precizări legate de mesajele RO-Alert: „În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora“.

Constantin Ionescu, directorul INFP, a declarat: „Cutremurul din această dimineaţă a avut intensitate V şi s-a produs la o adâncime de 140 de kilometri, în funcţie de numărul de staţii care au fost introduse în localizare. Este un cutremur moderat în activitatea seismică din zona Vrancea şi nu produce replici. Totul este în limite normale“.

Cutremur puternic resimțit și la Brașov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
8 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
jonelul
1 an în urmă

vorbiti prostii si umblati cu dezinformari ca sa panicati lumea, caci nu s-a simtit nici un cutremur la Brasov, ci doar acea alerta de la android !

Gicu
Răspunde la  jonelul
1 an în urmă

Eu am simtit cutremurul. Imi luam cafeaua la ora aia.

Mama lui Barbu Gh
Răspunde la  jonelul
1 an în urmă

Si eu am simtit cutremurul, nu stiam ce este, am crezut ca de la bautura si noptile nedormite prin gara mi se trage. Parca si Gigel al meu era agitat in somn, dar nu am acordat prea mare importanta, ca… Citeşte mai mult »

1 an în urmă

[…] Cutremur puternic resimțit și la Brașov […]

1 an în urmă

[…] produs în această dimineață – Cutremur puternic resimțit și la Brașov – i-a pus pe gânduri pe români. Astfel, mulți oameni se interesează cum pot fi alertați […]

1 an în urmă

[…] Cutremur puternic resimțit și la Brașov […]

1 an în urmă

[…] Cel mai mare cutremur din acest an, în România, a avut loc pe 3 noiembrie 2022 – 5,4 grade pe scara Richter – DETALII, AICI […]

1 an în urmă

[…] Cel mai mare seism din acest an s-a produs pe 3 noiembrie 2022 şi a avut magnitudinea de 5,4 grade – DETALII, AICI. […]

Back to top button