Expres

„Curățenie” în piețele din Brașov

„Curățenie” în piețele din Brașov

După intrarea în vigoare a regulamentului pentru comerțul în piețele publice ale municipiului Brașov, adoptat în luna iunie, inspectorii Serviciului de Administrare Piețe au verificat producătorii din 3 județe, Brașov, Dolj și Buzău. Este vorba de suprafețele de teren pe care cultivă legumele și fructele, cantitățile ce pot fi obținute, precum și care sunt produsele cultivate pe acele terenuri. Reprezentanții municipalității au verificat și documentele existente la primăriile de care aparțineau respectivele exploatații agricole.

,,Conform regulamentului de funcționare a piețelor modificat, continuăm controalele efectuate la producătorii care vând în piețele din Brașov. Până acum, am efectuat controale în trei județe de unde provin acești producători, în Dolj, în Buzău și în Brașov. Căutăm să vedem autenticitatea produselor pe care aceștia le desfac apoi în piețele brașovene. Astfel, opt dintre cei care vindeau în piețele din Brașov au renunțat să mai ocupe tarabe, iar altora trei, pe care în urma controalelor i-am identificat cu nereguli, nu li s-a prelungit autorizația de vânzare în piețe”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu pentru brasovcity.ro.

Potrivit sursei citate, au fost verificate aproximativ 50 de gospodării din cele 3 județe. În majoritatea situațiilor s-a constatat că legumele și fructele comercializate provin de pe terenurile deținute de cei care le comercializau, iar documentele existente la primării erau conforme.

Și fals în declarații

În cazul a trei producători, inspectorii de la Serviciul de Administrare Piețe au constatat încălcări grave ale regulamentului, inclusiv fals în declarații, astfel că li s-a retras autorizația pentru vânzarea pe produse agro-alimentare în piețele brașovene. Toți cei trei așa-ziși producători aveau exploatațiile agricole în județul Buzău. Inspectorii au constatat următoarele: cantitățile vândute erau mult mai mari decât cele care puteau fi produse pe terenurile ce le dețineau. Completarea carnetului de producător cu privire la cantitățile vândute s-a făcut în fals. Respectivii au declarat mult mai puțin decât vindeau zilnic.

Următorul județ în care inspectorii Serviciului de Administrare Piețe vor face verificări este Dâmbovița. Este al doilea județ ca pondere a numărului de producători din piețele brașovene, după Brașov.  

Piețele agro-alimentare aflate în proprietatea Municipalității sunt: Piața Dacia, Piața Astra, Piața Tractorul, Piața și Hala Star, Piața Bartolomeu. Piața en-gros de la Stupini este proprietate privată.

„Curățenie” în piețele din Brașov

Foto: Prmăria Brașov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button