Politic

BRAȘOV. Flavia Boghiu, atacată suburban de un om de afaceri

  • boghiu-kehaiyan.jpeg

Viceprimarul Flavia Boghiu a fost jignită dur de un dezvoltator imobiliar din oraș, care e deranjat de activitatea acesteia în domeniul urbanismului.

„Când mă uit la fața ei… îmi vine gândul să fac un bordel …. Să aibă unde să lucre peste 2 ani stoarfa dracu”, a scris bărbatul pe Facebook în urmă cu trei zile.

În altă postare în care a distribuit o știre despre o tânără care intenţiona să se sinucidă, se întreabă dacă „avea părul roz”, trimitere către viceprimarul care obişnuieşte să se vopsească în această culoare.

Atacul vine după ce, într-o emisiune de la o televiziune locală, viceprimarul Flavia Boghiu, care are atribuții pe linie de Urbanism, declara: „Cei care se plâng de întârzierile avizelor vor trebui să înțeleagă că o colaborare cu primăria presupune să avem cu toții grijă de cei care vor locui în acele apartamente”. În aceeași zi, pe pagina sa de Facebook, viceprimarul dădea mai multe detalii: „Se plâng unii dezvoltatori imobiliari de faptul că orașul ar fi blocat. Să fie oare așa? O spun cât se poate de clar, atâta vreme cât am Urbanismul în atribuții, voi face tot ce-mi stă legal în putere ca un nou Tractorul Nord să nu se mai întâmple în Brașov. Dezvoltatorii care respectă cerințele de bun simț pe care le cerem, nu au de ce să se plângă că sunt blocați. Misiunea noastră, a administrației, este să ne asigurăm că brașovenii nu ajung să locuiască în ghetouri, fără minime facilități sociale, cum ar fi creșe, grădinițe, școli, spații verzi, spații de joacă, dispensare sau Cabinete medicale sau chiar Centre de permanență. Dezvoltatorii care au înțeles acest lucru – și vă spun că sunt din ce în ce mai mulți – nu se plâng de blocaje. Cei care se plâng sunt cei care pun maximizarea profitului cu orice preț pe primul loc și respectul față de cumpărător undeva în josul listei de priorități. Sau cei care erau obișnuiți că lucrurile se făceau într-un anume fel până acum. Pentru cei care nu reușesc să îndeplinească cerințele despre care am spus mai sus, totul durează mai mult, pentru că nu putem accepta proiecte care nu pun în primul plan clientul lor, cetățeanul brașovean”. 
Tractorul Nord este un cartier nou, dezvoltat în ultimii 10 ani de mai mulți antreprenori, fără a avea funcțiuni sociale: creșe, grădinițe, școli, centre medicale.

Dezvoltatorul care a scris cele de mai sus nu este la primul derapaj de acest gen. În ianuarie 2022, el a comentat pe Facebook la o postare a unui lider PNL,care publicase o imagine trucată în care Flavia Boghiu apărea cu ochiul învinețit. Kehaiyan Garbis-Vicențiu a sugerat atunci că Flavia Boghiu merită să fie bătută, precum o  consilieră USR din Mogoșoaia, afirmând că i-ar plăcea să fie reală poza (detalii: BRAȘOV. Flavia Boghiu, amenințată cu bătaia de un lider PNL / Allen Coliban: Vom face plângere penală & Update BRAȘOV. „Pamfletarul” și-a dat demisia din PNL / Reacția organizației conduse de Adrian Veștea & Update BRAȘOV. Flavia Boghiu: De când sunt viceprimar am fost urmărită, hărţuită şi ameninţată).

Tot acum șase luni, cu privire la moartea unui senator USR din Sălaj, Kehaiyan Garbis-Vincenţiu comenta: „Vă cheamă pe rând… Hai, băieţi, că se poate… şi fetiţe roz”.

Atunci, după ce primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, coleg de partid cu viceprimarul Flavia Boghiu, a luat atitudine într-o postare publică pe Facebook la poza trucată, o sugestie cât se poate de transparentă la amenințare cu violența fizică, Flavia Boghiu a reacționat: 

„(…) Dezvoltatorul imobiliar Garbis-Vincenţiu Kehaiyan, cel care vrea să construiască proiectul American Dream pe dealurile din Șchei, ar vrea să mă vadă în scaun cu rotile, să se întâmple şi la Brasov ce s-a întâmplat la Mogoşoaia, unde o colegă consilier local a fost ameninţată şi agresată. De când sunt viceprimarul Braşovului, am trecut prin nişte experienţe prin care nu-mi doresc să treacă nicio femeie, indiferent de funcţie sau de apartenenţa la vreun partid. Pentru că am în atribuţii Urbanismul, am fost urmărită, hărţuită şi ameninţată. Probabil par o victimă sigură, o tânără de 30 de ani, aflată la primul mandat, care ar ceda presiunilor şi intimidărilor. Şi da, mi-a fost frică pentru siguranţa şi integritatea mea fizică. Am urmat căile legale şi am depus plângeri pentru incidentele din ultimul an şi jumătate. Am ales să îmi văd de treabă şi să nu vorbesc despre asta, să nu pară că mă victimizez. Însă în lumina agresiunii şi ameninţărilor suferite de colega mea din Mogoşoaia, urmate de faptele pe care le semnalez aici, realizez că avem de-a face cu o problemă sistemică şi că violenţa asupra femeilor în politică (şi nu numai) ajunge să fie normalitate. Niciunei femei nu ar trebui să îi fie frică pentru siguranţa ei, doar pentru că a deranjat interesele cuiva. Sunt sigură că astfel de cazuri se întâmplă în toată România. Cred că a venit momentul să nu mai tăcem şi să «ne vedem de treabă», ci să dăm un mesaj clar tuturor femeilor care trec prin asta: Nu eşti singură! Iar celor cărora le lipseşte respectul faţă de femei şi frica de lege să le arătăm că asemenea comportamente sunt inacceptabile! Vă mulţumesc pentru susţinere şi încurajări. Contează enorm!”, a scris atunci Flavia Boghiu, care a depus și plângeri penale, deocamdată, fără vreun rezultat.

Vicenţiu Garbis Kehaiyan este dezvoltatorul care, în 2017, a vrut să construiască peste 1.000 de apartamente pe dealurile din Șchei şi care a fost oprit de Allen Coliban (pe atunci senator) şi de societatea civilă. El a fost dat în judecată de Allen Coliban alături de alte câteva ONG-uri cu privire la acest proiect. Detalii: BRAŞOV. Plângere penală în nume colectiv pentru „Visul american” & BRAȘOV. „Opriți «Visul American» din Șchei!”Articole asemănătoare

0 0 voturi
Article Rating
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comments
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 luna în urmă

[…] cu nereguli, nu li s-a prelungit autorizația de vânzare în piețe”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu pentru […]

12 zile în urmă

[…] „Am amenajat în acest centru și o cameră de socializare. E un spațiu în care beneficiarele acestui adăpost vor putea petrece timp împreună. Vor putea citi, vor putea socializa, se vor putea cunoaște. Am căutat să facem un spațiu… Citeşte mai mult »

Back to top button