Expres

Cum se păstrează cartofii peste iarnă. Trucuri și interdicții!

Cum se păstrează cartofii peste iarnă

Află cum se depozitează în mod corect cartofii, pentru a nu se strica pe toata durata sezonului rece și a te putea bucura de gustul acestora până sosește primăvara. Nu te îți trebuie un spațiu de depozitare special, dar trebuie să știi anumite trucuri.

Cartofii trebuie depozitați în lăzi de plastic sau de lemn care permit circulația aerului. Dacă vrei să îi pui într-o cutie de carton, ar fi bine să faci niște găuri laterale, pentru a permite aerului să circule.

Pentru a ține mai mult timp, cartofii nu trebuie spălați înainte să îi pui în lădițe. Pâmântul de pe cartofi poate fi curățat cu mâna sau cu o perie moale, dar fără a fi zgâriată coaja. Dacă ai tăiat coaja din greșeala, ar fi bine sp folosești acel cartof și să nu-l pui la loc în ladă, pentru că îi va strica și pe ceilalți.

Cartofii se țin într-un loc unde nu ajunge lumina soarelui, cu temperatură scăzută și constantă (7-10 grade Celsius). Nu te speria dacă încolțesc cartofii. Aceștia pot fi curățați de partea încolțită și folosiți în mâncare.

Cartofii pentru iarnă nu țin lângă ceapă sau fructe, deoarece acestea eliberează un gaz numit etilenă, care duce la încolțirea prematură a cartofilor. De asemenea, cartofii nu trebuie ținuți în lumină.

Sursa: cumsa.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button