Expres

Cum să mănânci sănătos, fără să cheltui o avere

Cum să mănânci sănătos, fără să cheltui o avere

Cei mai mulți oameni cred că să mănânci sănătos te costă o avere. Un raport din 2023 care a chestionat 2.013 consumatori din Regatul Unit (48% bărbați, 52% femei cu vârsta de cel puțin 16 ani) despre cumpărăturile și obiceiurile alimentare a constatat că peste un sfert dintre consumatorii din Marea Britanie (28%) mănâncă mai puțin sănătos, deoarece aceste alimente sunt prea scumpe.

Specialiștii de la Good Food ne explică ce ar trebui să facem pentru a avea acces la alimente sănătoase, fără costuri prea mari.

Începeți prin a identifica alimentele pe care le mâncați cu plăcere, apoi alegeți versiunile care se întâmplă să fie și ele ieftine și sănătoase:

Proteine: ouă, bucăți ieftine de carne, pește conservat sau congelat, fasole uscată sau conservată, mazăre și linte, tofu.
Lactate: iaurt, lapte, brânză de vaci
Cereale: orez, paste, ovăz, orz, cușcuș
Fructe (alegeți de sezon): banane, mere, pere, struguri, portocale, fructe de pădure congelate
Legume (alegeți de sezon): cartofi, morcovi, dovlecei, broccoli, conopida, ceapa, roșii conservate, mazăre congelata

Sfaturi pentru economisirea banilor

Pe lângă faptul că trebuie să știm care sunt alimentele sănătoase, sățioase și prietenoase cu bugetul, este de asemenea util să urmăm câteva dintre sfaturile de mai jos pentru a ne asigura că nu ne extindem bugetul la maximum:

  1. Planificați-vă mesele
    Una dintre cele mai bune modalități de a menține costurile la un nivel scăzut este să vă planificați mesele în jurul ingredientelor prietenoase cu bugetul. Când planificați din timp, nu doar reduceți risipa de alimente, ci și evitați cumpărarea impulsivă atunci când vă este foame și nu aveți nimic planificat.
  2. Cumpărați produse de marcă proprie
    Nu numai că sunt mai ieftine, dar toți producătorii de alimente trebuie să respecte aceleași standarde alimentare, deci sunt la fel de hrănitoare și adesea de calitate similară.
  3. Cumpărați în vrac, dar numai produsele pe care le veți folosi
    Cumpărarea în vrac poate fi o modalitate excelentă de a face stocuri pentru mai puțini bani. Dar asigurați-vă că evitați cheltuirea excesivă pentru lucruri pe care nu le veți folosi.
  4. Cumpărați produse de sezon
    Faceți o listă cu produsele preferate din fiecare sezon și apoi aprovizionați-vă. Masa va avea un gust uimitor și va costa mult mai puțin.
  5. Puneți-vă merinde de acasă la serviciu
    Dacă alegeți să mâncați zilnic în oraș, veți constata la final de lună că ați cheltuit destul de mult. Pur și simplu plănuind din timp și aducând prânzul de acasă (la serviciu), ați fi uimit de cât de mult puteți economisi de la o săptămână la alta.
  6. Pregătiți gustări dinainte
    Faceți o listă de gustări sănătoase care vă plac. Pot fi batoane de legume și hummus, floricele de porumb, batoane energetice, nuci etc. Asigurați-vă că aveți întotdeauna câteva la îndemână.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button