Expres

Cum să-i ignori pe clienți/călători. Azi, „lecția” RATBV

RATBV a schimbat orarul de circulație pe două linii de troleibuz, începând de luni, 26 septembrie, dar a neglijat  să anunțe. E vorba despre linia 7 (Roman – Rulmentul) și despre linia 8 (Saturn – Rulmentul). Nici pe pagina de internet, nici în alt fel informația nu a ajuns la pasageri din timp. Doar în stații au fost afișate noile grafice, însă puțini se uită, mai ales abonații care folosesc zilnic acele linii. Aceștia au aflat doar când s-au trezit în stație că troleibuzul întârzie – față de orarul pe care îl știau deja – sau chiar că nu mai vine.

Situația a fost cel puțin neplăcută în prima zi pentru cei care folosesc linia 7 dinspre Rulmentul pentru a face joncțiunea cu liniile de troleibuz/autobuz care duc în Răcădău. Mai ales la finalul zilei. Cei care s-au izbit de noul orar luni seară au fost nevoiți să dea banii pe taxi pentru a ajunge acasă. 

Orarul pentru ultimele curse

Dacă până acum, cu ultimul troleibuz plecat la 23.20 din Rulmentul pe linia 7, puteau prinde aproape oricare dintre ultimele curse pe liniile 3, 31, 32 (asta e altă problemă, pe care o vom detalia altă dată, că ori le prinzi pe toate, ori le ratezi pe toate), acum nu mai e posibil, orarul fiind decalat cu 5 minute. 
Nici penultima cursă a lui 7 dinspre Rulmentul nu mai e de ajutor celor care vor să ajungă în Valea Cetății. Troleibuzul ajunge la prima stație comună – Hidro A, la ora 23.21, în timp ce 31 și 32 vor fi trecut deja la 23.08, respectiv 23.14, oră la care trece și troleul de pe linia 10. Călătorii sunt nevoiți să aștepte 15 minute pentru a prinde „snopul” următor de trei trolee.

Cireașa de pe tort a fost că, deși graficul nou e valabil din 26 septembrie, încă de duminică a fost aplicat pe linia 7, când pe sensul Roman-Rulmentul este lăsată în grafic o singură cursă în intervalul orar 21-22. Călătorii au crezut atunci că doar a fost „sărită” din cine știe ce motiv, așa cum se întâmplă frecvent și cum s-a întâmplat miercuri cu cea de 20.43.
Colac peste pupăză, pe telefoanele mobile, orarul liniei 7 este tot cel valabil din 13 septembrie.

Dar dincolo de neinformarea care i-a costat bani și nervi pe abonați, rămâne problema de legătură cu alte cartiere. Care e similară și pe linia 8, nemaifiind posibilă chiar de la penultima cursă a zilei dinspre Rulmentul. Este vorba despre cei care vor să ajungă în Craiter și schimbă la „Căprioara” cu linia 37.
La acest subiect vom reveni cu documentări ample, deși asta ar fi treaba altora. 

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button