Expres

Cum e cu prețul toaletelor automatizate de la Brașov?

Cum e cu prețul toaletelor automatizate de la Brașov?

Reprezentanții Primăriei Brașov au transmis un punct de vedere al instituției, în urma unui articol apărut într-o publicație centrală în care se compară achiziția de toalete automatizate la Brașov cu închirierea unor toalete automatizate, dar și/sau ecologice la București, respectiv la Cluj.
În articol se menționează că Primăria Brașov ar fi plătit cel mai mult pentru închirierea toaletelor automatizate, având același furnizor ca și celelalte municipalități – 73.624 de euro pentru fiecare astfel de toaletă.

„Pentru a respecta adevărul obiectiv, facem următoarele precizări:
Sunt comparate două achiziții care nu au nici o legătură între ele:
a) Primăria Brașov a cumpărat toaletele publice, Primăria București a închiriat;
b) Toaletele publice achiziționate de Primăria Brașov sunt automatizate, cu facilități pentru persoanele cu dizabilități. Din cele 188 închiriate de Primăria București, doar 20 sunt automatizate și doar 2 dintre acestea au facilități pentru persoanele cu dizabilități. Restul de 166 sunt toalete ecologice (conf. articolului citat în presa locală). Evident nu poți face un calcul corect împărțind întreaga sumă la numărul de toalete, având în vedere că Primăria București a închiriat doar 2 toalete echivalente celor pe care le-a instalat Primăria Brașov.
Conform contractului pe care l-a semnat Primăria Brașov, valoarea unei toalete automatizate, cu facilități pentru persoanele cu dizabilități – valoare care include și montajul, și branșarea – este de 243.500 de lei, respectiv 48.700 de euro, fără TVA, sumă mai mică decât cele plătite de alte primării pentru același tip de achiziție”
, se arată în punctul de vedere transmis de Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al municipalității brașovene.
Acesta mai precizează că „nici publicația centrală, nici cele locale, care au preluat știrea, nu ne-au solicitat un punct de vedere cu privire achiziția realizată de Primăria Brașov”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare