Expres

Culoar secret descoperit în Piramida lui Keops / „E posibil să fi protejat ceva”

Culoar secret descoperit în Piramida lui Keops.

Pasajul are 9 metri lungime și 2 lățime, așa cum a informat Ministerul Turismului și Antichităților din Egipt. Prezent pe platoul din fața piramidelor, ministrul Ahmed Issa le-a declarat jurnaliștilor că tunelul se află în zona nordică a Marii Piramide.

Culoar secret descoperit în Piramida lui Keops

Descoperirea a fost făcută grație proiectului ScanPyramids, o misiune științifică internațională care studiază interiorul piramidelor. Este o colaborare între universități franceze, germane, canadiene și japoneze, alături de un grup de experți egipteni. Aceasta a început la finele anului 2015, utilizându-se o tehnologie cu puncte non-invazive.

Arheologul egiptean Zahi Hawass, care supervizează proiectul, a precizat că este „posibil ca tunelul să protejeze ceva”. În opinia sa, ar proteja adevărata cameră funerară a faraonului Keops.

Piramida lui Keops este ultima dintre cele 7 minuni ale lumii antice. Este cea mai mare dintre cele trei situate pe platoul Giza, aproape de Cairo. Vechi de 4.500 de ani, monumentul are 130 de metri înălțime și 230 de metri lățime, fiind situat între Sfinx și piramidele lui Kefren și Mikerinos.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button