Expres

„Cui aparține Cetățuia Brașovului?”

Cui aparține Cetățuia Brașovului? Întrebarea retorică vine din partea primarului Allen Coliban, însoțind o suită de fotografii postate pe pagina oficială de Facebook. Acestea arată câteva zeci de brașoveni, care s-au adunat sâmbătă, în ciuda ploii și a frigului, în fața Cetățuii de pe dealul Straja. Potrivit Radio România Brașov FM, a fost vorba de o „plimbare în jurul Cetățuii Brașovului”, organizată de Inițiativa Civică „Respirăm în Brașov”. Acțiunea a fost un protest pașnic, prin care participanții au vrut să atragă atenția asupra faptului că obiectivul cultural și istoric aparține comunității brașovene. Ei cer ca obiectivul să fie încredințat municipalității brașovene de către Guvern. Participanții aveau foi A4 cu litere cu care au format cuvintele „Cetățuia este a Brașovului”.


Dealul Straja, transformat în loc de promenadă


Cui aparține Cetățuia Brașovului? La acțiune a participat și primarul Brașovului, Allen Coliban.

„A fost o întâlnire a brașovenilor, un tur în jurul cetății, un gest simbolic pentru a transmite guvernanților că cetatea ar trebui să fie a brașovenilor. Cred că este o victorie a oamenilor, a cetățenilor, a comunității, pentru că, în felul acesta, arătăm interes pentru un obiectiv istoric simbol al Brașovului și arătăm că ne mobilizăm astfel încât să transmitem un mesaj unitar”, a afirmat primarul, conform sursei citate.

Cetățuia, care a revenit în proprietatea statului român printr-o decizie a instanței supreme, a devenit în ultimele zile subiect de dispută politică între Ministerul de Interne și cel al Educației, dar și între Guvern, pe de o parte, și conducerea Primăriei, pe de altă parte. Dar și cu a CJ Brașov, ultima fiind intrată recent în „horă”.

Cui aparține Cetățuia Brașovului? Oamenii cer ca Cetățuia Brașovului să fie redată comunității, monumentul fiind considerat de participanți „cel mai important obiectiv cultural și istoric al orașului”. Aceștia spun că își doresc restaurarea și introducerea fortificației, în circuitul turistic.
Primarul Coliban a anunțat începerea demersurilor pentru amenajarea întregului deal Straja într-un parc cu alei și promenadă. Terenul se află în proprietatea administrației locale, cu excepția câtorva parcele.

Foto: Facebook/Allen Coliban


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Au reușit să se adune aproape 40 de plusericoi iubitori de wax, devianți și restricții???
Sperăm să nu aibe mai mulți votanți decât vedem în aceste poze.
Plus racheții pe care i-au sprijint, „normal”, în detrimentul cetățenilor amărâți din oraș.

1 an în urmă

[…] Cetățuia redată Brașovului – penultimul act din epopee. […]

Back to top button