Expres

„Copiii de Cristal”, pichet tăcut la Primăria Brașov

„Copiii de Cristal”, pichet tăcut la Primăria Brașov. Părinți și copii cu autism, din „Asociația Copiii de Cristal”, s-au aflat, joi, timp de mai mult de două ore, în fața Primăriei. Protestatarii au aflat că astăzi trebuie să plece din cele trei săli pe care le mai au în fosta şcoală 24 de pe strada Aurel Vlaicu.

Părinții au vrut să vorbească fie cu primarul, fie cu viceprimarul, însă doar alți reprezentanți ai instituției au stat de vorbă cu ei.

În prezent, în clădire sunt clase ale Școlii Gimnaziale nr. 6. Asociației Copiii de Cristal i s-a promis un alt spațiu, încă din vară.

„Li s-a promis un spațiu de pe strada Gloriei, unde a fost un centru de vaccinare, dar nu s-a apucat nimeni de compartimentarea și de amenajarea acestuia, în așa fel încât să își poată desfășura activitatea măcar într-o sală sau două.

Deci nu este la același nivel la care a fost prezentat; o magazie undeva pe Panselelor, în care să-și mute materialele, în care s-a găsit o mizerie de nedescris, tot felul de mizerii pe acolo…nu vă pot spune”, a precizat Rodica, mama a doi copii cu autism.

Asociația ar trebui să parcurgă anumite proceduri

Cei de la Primărie susțin că vor încerca să găsească o soluție. Dar Asociația ar trebui să parcurgă anumite proceduri.

„Încercăm să găsim o soluție pentru ca aceste servicii să poată fi oferite în continuare. Din păcate, această asociație nu este licențiată în a oferi servicii sociale, astfel încât nu poate beneficia de sprijin din partea Direcției de Asistență Socială.

Nici nu este organizație declarată de utilitate publică.

Dar, în același timp, serviciile pe care le oferă nu sunt acoperite de altcineva, tocmai de aceea încercăm împreună cu părinții beneficiarilor acestei asociații să găsim o soluție în care să aibă la dispoziție, pe lângă spațiile pe care le au oferite de municipalitate, spații și pentru cei care acum beneficiază de servicii în clădirea școlii”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea, citat de Radio România Brașov FM.

Situația este într-un cerc vicios

Președinta Asociației, Gabriela Plopeanu, însă, susține că situația este într-un cerc vicios:

„Licență nu poți să ai dacă nu ai titlu pe spațiu.

Dosarul de licențiere se depune cu o serie de documente, iar unul fără de care nu se acordă este titlul pe spațiu.

Nu avem spațiu. Suntem singurii care facem serviciul ăsta.

Se ridică în fața opiniei publice și a tuturor problema care e vehiculată acuma – că nu avem licență – când, de fapt, problema este lipsa serviciului social. (…)

Deci, în primul rând, de plecat de acolo clar nu se pleacă, că nu avem unde, pentru că nu au alternativă”, a declarat .Gabriela Plopeanu, președinta Asociației Copiii de Cristal.

În cele trei săli de pe Aurel Vlaicu sunt oferite servicii pentru 15 beneficiari adulți. Spațiul de pe Aurel Vlaicu a fost primit de către Asociație în 2008, prin Hotărâre de Consiliu Local, actualizată anual. Din 2019, nu a mai fost actualizată, în ciuda solicitărilor, spune Plopeanu.

La început, Asociația a avut un întreg etaj în clădirea de pe Aurel Vlaicu, pe care l-a amenajat pentru terapiile specifice. Totul, din fonduri atrase din sponsorizări, fără sprijin de la bugetul local, potrivit aceleiași surse.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

De acești copii necăjiți nu se preoupă nenorocitul de „aitist”. Să trântească corturi unde să injecteze prostimea s-a zbătut iubitorul de devianți și racheți neonaziști.
Pe zi ce trece ne arată adevărata față această adunătură de parțial eclozați #reziști.

Back to top button