Expres

Controale cu efective mărite, în municipiul Brașov

Controale cu efective mărite au avut loc, în ultimele 24 de ore, în municipiul Brașov. Polițiștii brașoveni au organizat ieri o acțiune cu efective mărite, pe linie rutieră, dar și pentru asigurarea ordinii publice. Au fost aplicate 35 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 12.000 lei. Dintre acestea, 29 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice. Trei sancțiuni au fost date pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. O amendă a fost aplicată unui șofer care a parcat fără drept pe un loc pentru persoanele cu handicap.

Și azi-noapte au avut loc verificări pe raza Municipiului Brașov. Echipajele au fost prezente în special în zonele cluburilor si localurilor cu program de noapte.
Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 10.000 lei.
Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov vor continua astfel de acțiuni și în perioada următoare, pe raza întregului județ.

Dosare penale în trafic, în județ

În altă ordine de idei, ieri s-au ales cu dosare penale, în județul Brașov, două persoane care șofau fără a avea permis de conducere. Una dintre acestea conducea prin Făgăraș. Bărbatul de 32 de ani, din Recea, a fost oprit pentru control în jurul orelor 9.30.
A doua persoană, un bărbat de 28 de ani, a fost oprită de agenți aseară, în jurul orelor 19.30, în Zărnești.
Într-un al treilea caz, polițiștii au oprit, pe raza localității Holbav, un bărbat de 53 de ani care șofa o autoutilitară fără plăcuțe cu număr de înmatriculare.
„Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul, de 53 de ani, nu deține permis de conducere, iar autoutilitara pe care o connducea nu este înmatriculată. Totodată, conducătorul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Faţă de cele constatate de către polițiști, s-a întocmit dosar de urmarire penală pentru săvârșirea infracțiunilor de «Punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat» și «Conducerea unui vehicul fără permis de conducere», faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal, dosarul fiind instrumentat sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea acestora”, a detaliat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, agent șef principal Daniel Zontea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] acțiunile despre care informam aici, polițiștii brașoveni au desfășurat și ieri controale în municipiu. Echipajele au acționat […]

Back to top button