Expres

Constatarea amiabilă se poate face direct pe telefon. Cum se procedează – video

Începând de astăzi, şoferii din România pot completa constatarea amiabilă în caz de accident direct pe telefonul mobil.

Aplicaţia unde se poate completa constatarea amiabilă se numeşte „Amiabila” şi este disponibilă în Google Play Store sau App Store.

Cum se foloseşte aplicaţia

Pe site-ul www.amiabila.com este prezentat şi modul de funcţionare, paşii care trebuie urmaţi de utilizatori:

  1. Descarcă aplicația pe telefonul mobil. Primul pas este să descarci gratuit aplicația din Google Play Store sau App Store direct pe telefonul mobil.
  2. Acum trebuie să iși creezi un cont de utilizator în aplicația Amiabila. După ce ți-ai creat și verificat contul, poți incepe procesul.
  3. Ține evidența constatărilor pe termen lung. Constatările au rubrică separată, unde poți urmări istoricul propriu sau de unde poți crea oricând o nouă constatare amiabilă cu butonul „Adaugă Constatare”.
  4. Completarea datelor personale. Aplicația integrează un sistem de recunoaștere a textelor din documente scanate (OCR).
  5. Completarea datelor referitoare la momentul accidentului. Amiabila dispune de localizare exactă prin GPS și autocompletarea adresei unde s-a petrecut accidentul, în cazul în care nu știi adresa.
  6. Selecția daunelor provocate. Pentru a descrie cât mai obiectiv accidentul, ai posibilitatea de a selecta direcția impactului cât și avariile suferite de vehicul.
  7. Construiește circumstanțele accidentului. Imprejurările selectate de tine influențează individual construcția schițelor și oferă participanților la accident ocazia de a își exprima punctul de vedere. Rezultatele și fotografiile de la locul accidentului contribuie la stabilirea vinovăției.
  8. Completarea datelor vehicului B. Conducătorul vehiculului B trebuie sa parcurgă același proces pe care l-a parcurs și vehiculul A, pe același telefon pentru a contribui la desenarea schiței impreună. Astfel aplicația poate completa documentul din aceeași perspectivă, la final fiind posibilă trimiterea documentelor comune către asiguratorii ambelor părți implicate.
  9. Crearea schiței accidentului. În funcție de circumstanțele selectate de ambii conducători, aplicația selectează 3 dintre cele mai probabile circumstanțe în care accidentul ar fi putut să se întample.
  10. Ultimul pas este de a semna și trimite documentele asiguratorilor. După ce participanții sunt de acord cu circumstanțele create în urma procesului de înregistrare, este nevoie de semnatura ambelor părti implicate. Ai opțiunea să trimiți documentele asiguratorilor RCA ai celor două părţi.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button