Expres

Conferință privind modificarea tarifelor percepute de RATBV (video)

Conferință, astăzi, privind modificarea tarifelor percepute de RATBV. La conferință participă și primarul Allen Coliban.

Conferința de presă are ca temă solicitarea RATBV, transmisă către Asociația Metropolitană de transport, de modificare a tarifelor de transport.

Spre exemplu, se solicită ca abonamentul urban să fie 100 de lei (în loc de 85), abonamentul urban nenominal 200 de lei, iar abonamentul anual 1.100 lei.
Ar urma să fie introdus și un abonament periurban (din zonă metropolitană în zonă metropilitană – 200 lei). Pe de altă parte, primarul Allen Coliban anunță că vrea… să scadă tarifele pentru abonamente, încât să se încurajeze folosirea transportului public. Spre exemplu, primarul a declarat că vrea ca abonamentul urban lunar să scadă de la 85 la 80 de lei. În ce fel se vor resimți, până la urmă, modificările de tarife în buzunarele brașovenilor rămâne de văzut.

Călătoria ar urma să coste 4 lei, în loc de 2,5 lei

Biletele ar urma să se scumpească. Astfel, un bilet cu două călătorii ar urma să coste 8 lei (în loc de 5 lei). Prin urmare, călătoria ar urma să coste 4 lei, în loc de 2,5 lei. Acest tarif va fi valabil pentru biletele cumpărate la casa de bilete, la automate și prin aplicație. O altă variantă ar urma să fie cumpărarea biletului de la șofer, dar mai scump (cu 10 lei biletul, pentru a nu se încuraja această metodă).

Dacă modificările vor fi aprobate în AGA (Adunarea Generală a Acționarilor), va fi informat Consiliul Local Brașov – în ședința ordinară din 31 ianuarie, iar din 24 februarie ar urma să intre în vigoare noile tarife.

Declarația directorului RATBV

„În urma tuturor discuțiilor și analizelor pe care le-am făcut împreună cu ADI-ul (Asociația de Dezvoltare Intracomunitară de Transport), am ajuns la concluzia unui tarif suportabil, l-am numit noi, de 4 lei per călătorie, și 110 lei la abonamentul lunar. Aceasta este propunerea noastră, urmând ca ADI-ul,  în dezbaterea sa din Adunarea Generală, să adopte tarifele finale. (…) În primul rând în ultimii doi ani de zile, exploziile de preț au fost unele semnificative, deci costurile de operare au crescut foarte mult, asta suprapunându-se cumva cu perioada Covid, în care ne-a scăzut numărul de călători. Deci, pe lângă faptul că au crescut costurile, a scăzut și numărul de călători. În general partea de cheltuieli cu curent, gaz și așa mai departe, a crescut foarte mult. Toată partea aceasta a crescut cu 236%, iar la combustibil cu 61,3%, aproximativ. Trebuie să reamintim că aceste tarife nu au mai fost actualizate din 2019”, a declarat directorul RATBV, Marian Geman.

Declarația primarului

Primarul Allen Coliban a prezentat care este poziția Municipalității cu privire la majorare.

,,În primul rând, este necesar să facem din transportul public principala opțiune de transport a brașovenilor. Pentru asta, fidelizăm brașovenii prin scăderea prețului la abonamente. Toate abonamentele vor scădea. Abonamentul pe o lună, pe toate liniile, va fi de 80 de lei. Avem abonamentul pe o zi, la 10 lei, abonamentul pe trei zile, la 25 de lei. Totodată, durata călătoriei, cea de valabilitatea a unui bilet, crește la o oră. Sunt măsuri prin care sperăm să facem din transportul public principala opțiune și să convingem cât mai mulți brașoveni să-și lase mașinile acasă. Totodată, ne uităm atent la categoriile vulnerabile, iar în ședința de consiliu local de la finalul acestei luni voi merge cu propuneri în sensul măririi pragului pentru pensionari  de la 1.200 la 1.700 de lei pentru biletele gratuite de care dispun și, totodată, să arătăm acest respect seniorilor, prin modificarea modului în care în afara biletelor gratuite pot benefica de bilete reduse cu 50%. La aceste facilități se vor adăuga și altele pentru mai multe categorii sociale, cum ar fi donatorii de sânge, studenții sau voluntarii”, a declarat primarul Allen Coliban.


Conferința poate fi vizionată mai jos:


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] CITEȘTE ȘI: Conferință pentru modificarea tarifelor percepute de RATBV. […]

Back to top button