Expres

COLECTIV. Medic celebru trimis în fața procurorilor, pentru că a minţit despre Unitatea de Arși!

 

Multă vreme s-a ştiut că Secția de Arși a Spitalului Floreasca din Capitală este deschisă. O secţie modernă, unde pacienţii arşi ar fi avut şanse de supravieţuire şi de recuperare.  4.000.000 de euro a costat doar aparatura. Azi, managerii de la Floreasca, inclusiv profesorul Ioan Lascăr, sunt trimiși de Ministerul Sănătății la Parchet, să dea socoteală. Motivul: „pentru că au semnat pentru aparatură care nu merge și au plătit banii firmei pe o recepție care n-a existat“, spun jurnaliştii Gazetei Sporturilor.

Pericol de infectare!

Răniţii de la Colectiv au stat în saloane cu alţi pacienţi, unde puteau intra tot timpul oameni din afară – prin urmare pericolul de infectare era foarte mare. Mulţi dintre răniţii de la Colectiv au murit din cauza infecţiilor intraspitaliceşti. Rudele pacienţilor se revoltă, arată jurnaliştii Gazetei Sporturilor într-un material.

Familia lui Radu Sienerth, ultima victimă, numărul 64, arată cum au fost minţiţi de medici. „Părinții lui Radu povestesc cum băiatul lor a stat patru luni la ATI la Toxicologie, la Floreasca, în timp ce erau mințiți că ”Unitatea Modernă de Arși funcționează, dar acolo n-o să mai puteți să-l vedeți tot timpul”. Radu Sienerth, 22 de ani, a murit la Toxicologie după declanșarea unei viroze… În acest timp, șefii Spitalului Floreasca amăgeau și Corpul de Control al premierului Cioloș că Unitatea de Arși este deschisă“, informează tolo.ro.

Transferată cu infecții nosocomiale

O altă victimă de la Colectiv – Teodora Maftei – a fost internată la Spitalul de Arşi, dar NU în secţia modernă care teoretic era deschisă, iar practic – nu. A fost transferată în Israel „însoțită de infecțiile nosocomiale“, informează tolo.ro. A murit pe 9 noiembrie, iar ieri ar fi împlinit 37 de ani.

Cel puţin 13 persoane rănite în incendiul din Colectiv ar fi murit din cauza unor infecţii intraspitaliceşti, conform unei investigatii publicate de Cătălin Tolontan. Ancheta a avut la bază dosarele acestor pacienţi.

Amintim că la sfârşitul lunii aprilie, procurorii de la Parchetul General au trimis în judecată dosarul „Colectiv”. Patronii clubului, Alin Anastasescu, Paul Gancea, Costin Mincu, precum şi reprezentanţii firmei de la care proveneau artificiile folosite în club, Daniela Niţă, Cristian Niţă şi Viorel Zaharia, vor fi judecaţi de magistraţii Judecătoriei Sectorului 4. Aceştia acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. În urma incendiului care a izbucnit în Clubul Colectiv în noaptea de 30 octombrie 2015 şi-au pierdut viaţa 64 de oameni.

Citiţi şi:

COLECTIV. 13 tineri au murit din cauza septicemiei

COLECTIV. Noi acuzaţii pentru patronii clubului!

Dosarul „Colectiv” a fost trimis în judecată

Rechizitoriu finalizat în dosarul Colectiv

COLECTIV. Premieră în justiția din România. Dosar penal pentru scurgere de informații


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare