Expres

CJPC: Insecte, larve, excremente și șoarece mort, într-un magazin Kaufland. Comisarii au descins după o sesizare

Insecte, excremente de rozătoare și șoarece mort au fost descoperite în timpul unui control într-un magazin Kaufland, din județul Harghita, potrivit Protecției Consumatorilor. Comisarii au descins după o sesizare.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Harghita a realizat o acţiune de control, ieri, la operatorul economic Kaufland Romania SCS din Odorheiu Secuiesc în vederea cercetării unei reclamaţii înregistrate la comisariat.


„În urma acţiunii de control s-au constatat abateri grave de la prevederile legale în vigoare. Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Harghita au aplicat următoarele măsuri şi sancţiuni:

– 4 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 45000 lei
– oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valoare de 794 lei
– s-a dispus, pentru unitatea în cauză, măsura opririi temporare a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor.

Neregulile constatate în timpul acțiunii de control, au fost:
– comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită
– comercializarea unor legume şi fructe, depreciate calitativ, cu mucegai, modificate organoleptic
– utilizarea unor spaţii de depozitare sau de expunere la vânzare neigienizate
– prezenţa acumulărilor de gheaţă în agregatele frigorifice
– excremente de rozătoare, respectiv prezenţa unui rozător mort, a insectelor vii şi moarte, larve, identificate în rafturile destinate expunerii la comercializare a produselor alimentare”, se arată în comunicatul CJPC Harghita.

„În încheiere, aducem la cunostiinta consumatorilor precum si operatorilor economici că începând cu data de 21 ianuarie 2015 a intrat în vigoare Ordinul nr. 594/2014 al Preşedintelui ANPC, astfel Art. 1. Alin (1) ale acestui Ordin, prevede faptul că «pentru corecta informare a consumatorilor şi pentru a le da acestora posibilitatea să afle informaţii referitoare la modul în
care pot face sesizări ori reclamaţii cu privire la produsele şi/sau serviciile ce le sunt puse la dispoziţie, operatorii economici au obligaţia să afişeze numărul de telefon denumit TELEFONUL CONSUMATORILOR – 0219551, adresa şi numerele de telefon/fax ale comisariatelor judeţene pentru protecţia consumatorilor, în a căror rază teritorială se află operatorul economic, precum şi adresa site-ului Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor : www.anpc.ro»”, a mai informat comisar șef adjunct
Laurenţiu Moldovan.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare