Expres

Cine va pilota primul avion care va ateriza pe Aeroportul Brașov / Arc peste timp

Cine va pilota primul avion care va ateriza pe Aeroportul Brașov.

Pe 15 iunie, la ora 8 și 10 minute, o aeronavă TAROM cu 100 de invitați, va ateriza pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav – Detalii, AICI.

Avionul va fi pilotat de Cătălin Prunariu, fiul brașoveanului Dumitru Prunariu, care a fost și director general la TAROM.

Dumitru Prunariu este primul și singurul român ce a zburat în spațiul cosmic (14 mai 1981). A stat în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute. A fost membru în cadrul minisiunii Soiuz 40, din cadrul programului Intercosmos. În prezent este general-locotenent în rezervă. Se știe, brașoveanul Dumitru Prunariu a absolvit Colegiul Național „Grigore Moisil”.

Cine va pilota primul avion care va ateriza pe Aeroportul Brașov. În emisiunea sa de la NOVA TV, jurnalista Onelia Pescaru a precizat că în aeronava TAROM pilotată de Cătălin Prunariu va fi și tatăl său, „ca într-un splendid arc peste timp”.

După ce și-a văzut visul cu ochii, realizarea Aeroportului Brașov, care a costat 140 de milioane de euro, Adrian Veștea a spus în emisiunea citată că este „norocos și recunoscător”. Președintele Consiliului Județean Brașov a precizat că a contat mult perseverența de care a dat dovadă pentru îndeplinirea obiectivului, iar acum are emoții mari.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
John
8 luni în urmă

”Se stiiieee!!!”

Back to top button