Expres

Cine stă în spatele blocării intrării în Schengen / Explicația unui europarlamentar bulgar

Cine stă în spatele blocării intrării în Schengen.

Europarlamentarul bulgar Anghel Djambazki a susținut, la Strasbourg, că țara sa nu a intrat până acum în Schengen din cauza Germaniei și, parțial, a Olandei. El a declarat că Germania nu vrea să-și impună dreptul de veto în acest sens, dar găsește alte țări.

„Este un vechi truc politic, celebru în relațiile internaționale. Când ai un rol principal undeva, cum este cazul Germaniei, nu este bine să fii tipul rău, așa că găsești pe altcineva care să o facă în locul tău. Este exact cazul Austriei. Austria are o problemă cu migrația, însă principala problemă a Austriei legată de migrație este Germania, nu Bulgaria”, a relatat Djambazki, europarlamentar bulgar conservator, potrivit stiripesurse.ro.

Cine stă în spatele blocării intrării în Schengen

„Inundarea Europei cu migranți care susțin Palestina împotriva Israelului în acest moment, ceea ce este o problemă uriașă și un șoc imens pentru ei, se datorează comportamentului german și nu are nimic de-a face cu Bulgaria”, a adăugat Djambazki.

El a punctat că migranții ilegali care intră în Austria nu au trecut prin Bulgaria.

Ce s-ar întâmpla cu porturile de la Marea Neagră

„Dacă Bulgaria și România sunt în Schengen, cele mai mari porturi din Europa vor deveni Constanța, Varna și Burgas, Pireu și Salonic, pentru că drumul mărfurilor se va scurta și vor ajunge în Europa de Vest în șapte-opt zile. În timp ce pentru acostarea în porturi precum Rotterdam, Copenhaga, sunt necesare încă două săptămâni. Menținând Bulgaria și România în afara Spațiului Schengen, calea mărfurilor este întârziată din cauza așteptării la granițele de intrare-ieșire ale ambelor țări. Aceasta costă Bulgaria 100 de milioane de euro pe an daune directe numai pentru transporturi, fără a lua în calcul celelalte afaceri conexe. Iată explicația cea mai simplă și absolut adevărată”, a comentat Anghel Djambazki, conform sursei citate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button