Expres

CFR majorează din nou tarifele

CFR mărește din nou tarifele, după majorările din decembrie 2023.
Directorul general al operatorului feroviar de stat, Traian Preoteasa, a aprobat o nouă majorare de tarife la CFR Călători, după cea făcută în luna decembrie a anului trecut, iar noile tarife vor intra în vigoare luni, 1 aprilie, conform datelor prezentate în exclusivitate de clubferoviar.ro. CFR Călători nu a anunțat nimic în acest sens.
Decizia nr. 33 a directorului general al SNTFC CFR Călători este din 26 martie 2024.


„Având în vedere Nota nr. OMC2/3/304/20.03.2024, aprobată în temeiul prevederilor art. 28 alin (6) lit. (p) din Actul Constitutiv al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători C.F.R. Călători S.A., prin care au fost aprobate noile tarife pentru suplimentele de pat valabile începând cu data de 1 aprilie 2024, în scopul creşterii veniturilor CFR Călători, Directorul General al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători C.F.R. CĂlători – S.A. emite următoarea Decizie:

Art. 1. Tarifele de deservire generală clasa A şi tarifele auxiliare clasa B din transportul feroviar public de călători sunt prevăzute în Anexa care face parte integrantă din prezenta Decizie.

Art. 2. Prezenta Decizie se aplică de la data de 1 aprilie 2024 şi va fi publicată în Buletinul Informativ al S.N.T.F.C. CFR Călători S.A..

Art. 3. Direcţiile centrale din cadrul S.N.T.F.C. CFR Călători S.A. şi Sucursalele Regionale de Transport Feroviar de Călători 1-8 vor lua măsuri pentru punerea în aplicare atât a prezentei Decizii, cât şi a celorlalte dispoziţii referitoare la aplicarea tarifelor de transport în transportul feroviar public de călători”, se arată în documentul obținut de Club Feroviar.

Vor fi majorări pentru suplimentele de pat la vagon de dormit și vagon cușetă. La vagon de dormit, acestea vor fi de 225 de lei pentru suplimentul de cabină single, 120 de lei de pat pentru cabina cu două locuri și 100 de lei pentru cabina cu trei locuri.
În prezent, potrivit informațiilor prezente pe site-ul CFR Călători, tarifele sunt de 210 lei pentru suplimentul de cabină single, 105 lei de pat pentru cabina cu două locuri și 85 de lei pentru cabina cu trei locuri.
La vagoanele cușetă, suplimentele vor fi de 78 de lei pentru patul în cabină cu patru locuri și de 58 de lei pentru patul în cabină cu șase locuri, față de 72 de lei, respectiv 52 de lei în momentul de față, conform sursei citate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button