Expres

Cetățuia Brașovului – intervenții rapide și primele lucrări

Cetățuia Brașovului.

Se știe, în prezent, autoritățile locale și județene fac „presiuni” la Guvernul României pentru ca obiectivul de patrimoniu de pe Dealul Straja să fie dat în administrarea Brașovului – Detalii, AICI. S-a format și un parteneriat în acest sens, între Primăria Brașov, Consiliul Județean Brașov și Universitatea Transilvania.

Cetățuia Brașovului

În parlalel, așa cum a declarat primarul Allen Coliban, au început acțiunile de curățare a zonei: „Echipele fac curățenie, toaletează vegetația din jurul Cetățuii și de pe Dealul Straja. Se observă și degradarea zidurilor cetății. Va trebui să intervenim rapid. Sper că momentul la care Cetățuia să redevină a brașovenilor și a municipalității brașovene să fie foarte aproape”.

De asemenea, pe lângă repararea Cetățuii, și drumurile de acces spre aceasta trebuie să fie într-o stare bună. De pildă, aleea prin pădure care duce de pe Strada Mihai Eminescu la Cetatea Brașovului are numeroase pietre cubice lipsă. În plus, mai sunt și copaci căzuți. Sunt „capcane” pentru oamenii în vârstă, în special, care se încumetă să se plimbe pe acolo.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button