Expres

Cererea de pașapoarte, în creștere la Brașov

Cererea de pașapoarte a fost în creștere în februarie, comparativ cu ianuarie, în județul Brașov. Astfel, în perioada 1 – 29 februarie, la ghișeul de primiri cereri al Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Braşov au fost depuse 3.295 cereri de eliberare a paşapoartelor (cu 450 mai multe decât în luna ianuarie), din care:
-3.083 solicitări pentru paşapoarte simple electronice;
-212 solicitări pentru paşapoarte simple temporare.

De asemenea, au fost preluate, prin intermediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate, 1.012 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice (+344 față de luna precedentă).
În total, în luna februarie 2024, au fost analizate şi soluţionate 4 307 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi simple temporare (+794 față de luna precedentă).


În perioada menționată au fost eliberate, prin intermediul ghișeului de eliberări de la sediul S.P.C.P. Brașov, 3.023 paşapoarte (+408 față de luna precedentă) și au fost livrate la domiciliu, prin curier, 473 pașapoarte (+17 față de luna precedentă). 
În luna februarie s-au înregistrat şi soluţionat 282 cereri din partea cetățenilor români cu domiciliul în străinătate (+142 față de luna ianuarie 2024), din care:
-33 cereri primite la ghişeu;
-249 cereri primite de la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate.


De asemenea, au fost eliberate 34 adeverinţe pentru cetăţenii români care doresc să desfăşoare în mod legal activităţi lucrative în străinătate şi nu au suspendat dreptul la libera circulaţie în străinătate (-7 față de luna precedentă).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button