Expres

Cel mai bun colegiu național din Brașov, la 155 de ani de istorie

Cel mai bun colegiu național din Brașov, la 155 de ani de istorie

Cu o zi înainte de a-și onora patronul spiritual – în ziua Sfinților Trei Ierarhi (30 ianuarie), Aula Universității „Transilvania” a fost gazdă pentru festivitatea organizată de Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă”, la împlinirea a 155 de ani de la înființarea acestei prestigioase instituții de învățământ.
Oaspeți de onoare la eveniment au fost ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Ioan Veștea, deputatul dr. Cristina Vecerdi, prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, primarul și viceprimarul municipiului Brașov, Allen Coliban și Sebastian Rusu, inspectorul-șef al Inspectoratului Școlar Județean, prof. Ovidiu Florin Tripșa, alături de alți reprezentanți ai instituțiilor publice din județ.
În alocuțiunea sa, prefectul Mihai Cătălin Văsii a afirmat: „În Brașovul Primei Școli Românești și al primului regulament școlar din țara noastră, în Brașovul din care a început reforma învățământului transilvănean, Colegiul Național «Dr. Ioan Meșotă» ocupă un loc special, atât prin istoria și tradiția sa, cât și prin modernitatea, prin calitatea actului educațional și performanțele pe care le obține an de an. (…)
Colegiul dumneavoastră poartă un nume ilustru, al unuia dintre cei mai distinși și mai de seamă reprezentanți ai sistemului educațional din Transilvania și din România. Doctorului Ioan Meșotă i se datorează înscrierea învățământului românesc brașovean pe orbita modernității, contribuția sa fiind remarcabilă și în avântul cultural al Brașovului acelei perioade.
Sunt convins că aveți și veți avea aveți mereu în minte, oriunde vă vor duce pașii și indiferent de etapele carierei dumneavoastră, faptul că sunteți meșotiști și, prin tot ceea ce faceți, veți onorați această calitate și întreaga comunitate brașoveană, așa cum au făcut înaintașii dumneavoastră!
Vă felicit, vă urez succes și «La mulți ani!» dumneavoastră și acestui Colegiu Național!”
.

Cel mai bun colegiu național din Brașov | MyTex.ro
Cel mai bun colegiu național din Brașov, la 155 de ani de istorie 41

Viceprimarul Sebastian Rusu a evocat, cu bucurie și cu nostalgie, anii de liceu ca meșotist: „155 de ani de istorie și performanță pentru Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă”! Revederea de la Aula Universității, cu meșotișii de ieri și de azi, profesori, absolvenți, elevi, precum și invitați, mi-a trezit o bucurie cu totul aparte.
Acolo, la umbra marelui Meșotă, am deprins autentice valori de viață ca demnitatea, adevărul, loialitatea, generozitatea, dragostea de semeni sau încrederea în elită. Iar acum, îmbrăcați în haine festive, a venit momentul să ne aplecăm în fața părintelui spiritual Dr. Ioan Meșotă, pe care acum îl omagiem, a înaintașilor și a tuturor care au contribuit la mărirea și strălucirea colegiului. Să-i pomenim pe cei care nu mai sunt printre noi, iar generațiilor de profesori și elevi, de azi și de mâine să le urăm succes, pe mai departe! (….)
Toate cele bune, meșotiști!
”.

Cel mai bun colegiu național din Brașov | MyTex.ro
Cel mai bun colegiu național din Brașov, la 155 de ani de istorie 42

Ca în fiecare an, la ceas festiv, meşotiştii şi-au premiat olimpicii, dar şi profesorii. În acest an, profesorul anului la Meşotă este Ana-Maria Csiki, de la catedra de limba şi literatura engleză.
„Este o distincţie care mă onorează, însă care nu-mi aparţine doar mie, ci în aceeaşi măsură şi colegilor mei, cei care se implică în fiecare zi, cei care mi-au fost mentori, cei de la care «am furat» meserie, dar în aceeaşi măsură, această distincţie trebuie să o împărtăşesc cu elevii mei, cei care mă inspiră în fiecare zi, cei care au încredere în mine şi în ideile mele, cei fără de care aceste premii şi aceste proiecte nu ar exista. Sunt mândră de toţi şi în continuare mă bazez pe ei”.

Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă” este, statistic, cel mai bun liceu din judeţ, fiind urmat, la mică distanță, de „Andrei Şaguna”. Anul trecut, „Meșotă” a fost singurul liceu din Braşov care a avut promovare 100% la Bacalaureat. De asemenea, ocupă an de an locuri în topurile naţionale ale Ministerului Educaţiei (detalii aici), pe baza rezultatelor de la examenele naţionale, având în structură și clase de gimnaziu, pentru care se dă un acerb concurs de admitere în clasa a V-a.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare