Ce se întâmplă cu patrimoniul CSS Brașovia / Primul pas spre viitorul mare complex sportiv din Bartolomeu
Ce se întâmplă cu patrimoniul CSS Brașovia.
Consilierii județeni au votat proiectul prin care clădirea și terenurile Clubului Sportiv Școlar Brașovia vor trece din proprietatea statului român (a Ministerului Educației) în domeniul public al județului Brașov.
Clădirile și terenurile unde-și desfășoară CSS Brașovia activitatea sportivă se întind pe o suprafață de peste 38.000 mp, în Bartolomeu, pe strada Titan nr. 1, Brașov. Acestea fuseseră intabulate prin demersurile fostul director Ioan Voicu Vulcăneanu la începutul anilor 1970.
Ce se întâmplă cu patrimoniul CSS Brașovia
„În primul rând, trebuie să avem în vedere că în proximitatea acestui club se construiește Sala Polivalentă. Când vorbim de Sala Polivalentă, care este un obiectiv național foarte amplu, aceasta trebuie extinsă. De când s-a început acest obiectiv, s-a avut în vedere preluarea acestui patrimoniu. Am ajuns în faza în care suntem eligibili, noi, Consiliul Județean, și, desigur, într-un parteneriat, considerăm noi, cu Primăria Brașov, va trebui să găsim soluția cea mai aplicabilă pentru a extinde acea Sală Polivalentă sau a extinde tot ceea ce înseamnă zonă de sport în județ, pentru brașoveni”, a declarat Șerban Todorică, președintele Consiliului Județean Brașov, potrivit Radio Brașov România.
Ce se întâmplă cu patrimoniul CSS Brașovia
Și consilierul județean USR Ovidiu Paraschiv a relatat pe marginea acestui subiect, conform sursei citate: „Este bine să preluăm baza, ca să o avem în patrimoniul județului nostru, și apoi cu alte autorități să se întâmple ceea ce trebuie. Ne-am dus și la fața locului, am vizitat și terenurile, am văzut calitatea pregătirii de acolo. Oamenii sunt bine intenționați, dar se plâng de lipsă acută de bani. Plouă iarna în sala de sport, de baschet. Terenurile cred că doar unul din șase este cu adevărat funcțional să joci fotbal afară. Nu au balon iarna. Nu vă mai zic că s-au plâns că nici măcar o sticlă cu apă nu au să dea copiilor când pleacă în deplasări vara, pentru că nu sunt bugete. Ei sunt la limita subzistenței”.
Valoarea totală a patrimoniului CSS Brașovia este de 6,5 milioane de lei, potrivit raportului de specialitate al Direcției Juridice a Consiliului județean Brașov.
Ce se întâmplă cu patrimoniul CSS Brașovia
În campania electorală, George Scripcaru, primarul ales al Brașovului, și Adrian Veștea, care-și va prelua în scurt timp mandatul de președinte al Consiliului Județean, au adus în discuție un plan care să includă, în vecinătatea Sălii Polivalente, un stadion destinat în special fotbalului, cu aproximativ 18.000 de locuri – conform normelor FIFA și UEFA, dar și o arenă de atletism.
„Brașovul va avea, astfel, la Bartolomeu, cea mai mare bază sportivă din țară”, ni s-a transmis – Detalii, AICI.
Până atunci, însă, au început să se miște lucrurile privitoare la modernizarea Stadionului „Tineretului” – Vezi AICI.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.