Expres

Ce proiect important a semnat azi primarul Brașovului

Ce proiect important a semnat azi primarul Brașovului

Allen Coliban a semnat astăzi contractul de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru proiectul de actualizare a Planului Urbanistic General. Finanțarea este în valoare de 650.000 de euro. 

Acest proiect se adaugă celorlalte contracte semnate astăzi, printre care: eficientizarea energetică a corpului B de la Școala Gimnazială nr. 5 și achiziția a 23 de autobuze electrice, și a stațiilor de încărcare aferente – DETALII, AICI.

Actualizarea PUG-ului Brașovului, în format digital, conține următoarele etape, potrivit brasovcity.ro:

Etapa 1 – Prezentarea formei sintetizate și diagnoza PUG-ului aflat în vigoare, studiile de fundamentare, sinteza studiilor de fundamentare, diagnosticul general și cel prospectiv, conceptul de dezvoltare a Zonei Metropolitane Brașov și viabilitatea financiară;

Etapa 2 – Prezentarea formei preliminare a Planului Urbanistic General al Municipiului Brașov;

Etapa 3 – Obținerea avizelor și acordurilor necesare PUG, în baza documentațiilor specifice și a legislației în vigoare;

Etapa 4 – Prezentarea formei finale a Planului Urbanistic General al Municipiului Brașov;

Etapa 5 –  Predarea și integrarea Planului Urbanistic General al Municipiului Brașov în Sistemul Informațional Geografic (GIS).

În acest moment, Primăria are un contract în derulare pentru PUG-ul Brașovului cu Asocierea dintre Synergetics Coroporations SRL (lider) și Quattro Design SRL, ambele din București. Valoarea contractului este de 3.400.000 de lei + TVA, respectiv 4.046.000 de lei cu tot cu TVA. Astfel, obținerea acestei finanțări ar acoperi cea mai mare parte din acest proiect (3.184.986,90 + TVA este suma solicitată).

Odată cu această finanțare, Brașovul a obținut și 45 de stații de încărcare a autoturismelor electrice, în valoare de peste 1 milion de euro. Aceste stații vor fi asigurate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Includerea celor 45 de stații a fost primul proiect de finanțare al municipalității încărcat pe platforma PNRR.

O zi plină

Primarul Allen Coliban a declarat: „Am semnat astăzi 4 noi contracte de finanțare prin PNRR, în valoare de peste 100 milioane de lei. E vorba de 30 de autobuze electrice (inclusiv stații de încărcare); eficientizarea energetică a Școlii Generale Nr. 5, Corpul B; finanțarea Planului Urbanistic General; finanțarea Planului de Amenajare a Zonei Metropolitane”.

Ce proiect important a semnat azi primarul Brașovului


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Primăria Brașov a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre pentru aprobarea stemei municipiului Brașov. Propunerea Municipalității este de a menține stema consacrată a Brașovului. E vorba de coroana cu trunchiul cu rădăcini, care se apropie cel mai mult… Citeşte mai mult »

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare