Expres

Ce probleme vă pot cauza covrigii cu mac… Aviz șoferilor!

Ce probleme vă pot cauza covrigii cu mac…

Invitat în emisiunea lui Cătălin Măruță, de la PRO TV, prof. Dan Vodnar a explicat astăzi ce produse pot afecta rezultatele indicate de etilotest și DrugTest – aparate folosite de polițiști pentru a depista șoferii aflați sub influența băuturilor alcoolice sau drogurilor. Printre aceste produse se numără banalii covrigi cu mac și brânzeturile, care dau rezultat fals pozitiv la verificarea cu aparatul DrugTest.


Fructele foarte coapte / fermentate, murăturile, apa tonică, apa de gură și unele medicamente pot afecta și ele verificările. „După ce folosești apă de gură (care conține și alcool) ar fi bine să nu conduci în următoarele 25-30 de minute. Cel mai probabil, rezultatul etilotestului va fi pozitiv”, a explicat și dr. Cristian Paparau, expert medico-legal, pe pagina sa de Facebook. Dacă am băut apă tonică putem ieşi pozitiv la un drugtest pentru că aceasta conţine chinină, un produs care influenţează aparatul de testare.


Verificarea cu etilotestul poate fi influențată și de sosurile și deserturile care conțin alcool etc.. Aceste produse trebuie evitate înainte de șofat, pentru a nu avea neplăceri în cazul unui control.

Astfel, experții îi sfătuiesc pe șoferi să nu urce la volan dacă au consumat produse cu mac, energizante, bere fără alcool, dulciuri cu lichior sau cu un conținut redus de alcool sau chiar croissante cu șampanie.

Chiar și medicamentele pentru durere – ibuprofenul/naproxenul – ar putea da un rezultat care să arate consumul de droguri, respectiv de marijuana.
Șoferii care au alergie trebuie să știe că luarea pastilelor care au pseudoefedrină sau efedrină poate provoca rezultate false pentru amfetamine. La fel și medicamentele antipsihotice (quetiapina/clorpromazina) și antidepresive (trazodona/bupropiona). Amintim, alcoolemia sau prezența substanțelor ilegale în organism se stabilește cu certitudine prin analize de laborator, după recoltarea mostrelor biologice. Acestea nu sunt afectate de produsele precizate mai sus.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Grigore Gheba
2 luni în urmă

Aici, la covrigi, nu mă pricep, nu mă bag! Aici Marcel Ciolacu e specialist, cel ce se visează președintele României.

Willy
Răspunde la  Grigore Gheba
2 luni în urmă

Pai nu ti-ar place daca ajunge boschetarul ala presedinte sa umble cainii cu covrigi in coada?

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare