Expres

Ce poluează Brașovul? Amenzi de mii de lei pentru cei care nu participă la „inventar”

Ce poluează Brașovul? Amenzi de mii de lei pentru cei care nu participă la „inventar”

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Brașov anunță operatorii economici și instituțiile care dețin date referitoare la sursele de poluanți atmosferici că s-a deschis sesiunea de raportare 2024 în vederea realizării inventarelor de emisii la nivel județean, pentru anul 2023. Sesiunea de raportare este deschisă până la data de 15 martie 2024.

APM Brașov a transmis adresă oficială operatorilor economici și instituțiilor administrației locale din județul Brasov care dețin date referitoare la sursele de poluanți atmosferici, în vederea unei bune colectări a datelor necesare realizării inventarului local de emisii, în conformitate cu Ordinul nr. 3299/2012, pentru aprobarea metodologiei de realizare și raportare o inventarelor privind emisiile de poluanți în atmosferă.

Raportarea se efectuează prin completarea online a chestionarelor aferente activităților principale cât și a activităților conexe desfășurate în anul 2023, în aplicația informatică „SIM- PA F2 Inventare Locale de Emisii”, disponibilă la adresa aceasta. Pentru completarea corectă a chestionarelor se poate consulta documentul „Ghid de utilizare a sistemului SIM. Inventar Emisii” disponibil la aceeași adresă.

„Precizăm că, în conformitate cu art. 79 (3) lit. a din Legea 104/ 2011 privind calitatea aerului înconjurător, nerespectarea obligației titularului de activitate de a furniza autorităților competente informațiile solicitate pentru elaborarea inventarelor de emisii de poluanți atmosferici, constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 2.000 lei, pentru persoane fizice, si de la 5.000 lei la 10.000 lei, pentru persoane juridice”, a declarat Ciprian Băncîlă, directorul executiv al APM Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Tot eu
5 luni în urmă

Ce gluma proasta! O fabrica ce are ca deseuri cenusa,rumegus,alte reziduuri fine,nu va raporta niciodata real,nu va spune ca pune angajatii sa curete filtrele pe acoperis in loc sa cheme o firma specializata,ca de,e scump.Un santier,si avem o gramada nu… Citeşte mai mult »

Back to top button