Expres

Aerul (poluat) din BRAȘOV are nevoie de un nou Plan Integrat de Calitate

  • poluare_277364.jpg

Primăria caută firmă pentru elaborarea noului Plan Integrat de Calitate a Aerului

Municipalitatea își propune să implementeze noi măsuri pentru creșterea calității aerului, la Brașov. În acest scop, Primăria Braşov a lansat procedura de achiziţie a Studiului de calitate şi Planului Integrat de Calitate a Aerului (PICA) pentru perioada 2023-2027, cu o valoare de 200.000 de lei, care va trebui să conţină măsuri pentru reducerea poluării industriale, creşterea suprafeţelor de zonă verde, introducerea de noi alternative de transport verde şi soluţii concrete de reducere a prafului din atmosferă. Noul plan va trebui să intre în vigoare începând cu anul viitor, având în vedere că actualul PICA a fost aprobat în 2018 şi este valabil până la sfârşitul acestui an, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

„Dacă acum 4 ani, la data aprobării planului în vigoare, cele 20 de măsuri pentru îmbunătățirea calității aerului erau structurate pe poluarea provocată de traficul rutier, încălzirea rezidențială, eroziunea eoliană a terenurilor degradate și suspensia pulberilor, noul PICA va trebui să conțină măsuri și pentru reducerea poluării industriale, creșterea suprafețelor de zonă verde, introducerea de noi alternative de transport verde și soluții concrete de reducere a prafului din atmosferă”, a detaliat Toarcea.

Obiectivele acestei achiziţii sunt realizarea Studiului de calitate a aerului în Municipiul Braşov, a Planului Integrat de Calitate a Aerului în Municipiul Braşov pentru perioada 2023-2027 şi a documentaţiei de fundamentare pentru avizul emis de Agenţia pentru Protecţia mediului Braşov şi Centrul de Evaluare a Calităţii Aerului Bucureşti (CECA) pentru măsurile (şi lucrările) care se vor executa pentru diminuarea emisiilor de NO2/NOx şi PM 10 şi alte măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii aerului în oraş. Elaborarea acestor documente, conform caietului de sarcini, trebuie să se facă în maximum 6 luni de zile de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.
Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 29 aprilie, ora 15.00, criteriul de adjudecare fiind cel mai bun raport calitate-preţ, unde componenta financiară reprezintă 40%, propunerea tehnică 30%, iar experienţa experţilor-cheie, concretizată de proiecte/contracte la nivelul cărora au îndeplinit acelaşi tip de activităţi sau activităţi similare celor care urmează să le îndeplinească în viitorul contract reprezintă 30%.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare