Expres

Ce a promovat o brașoveancă la festivalul de tradiții de la Bruxelles

 

Bruxelles, capitala Belgiei, a găzduit sâmbătă și duminică un festival de tradiții din zonele Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului, ocazie cu care au fost prezentate produsele tradiționale, portul popular, folclorul și dansurile specifice. Evenimentul a fost organizat într-o piață centrală din Bruxelles, de către Casa de Cultură Belgo-Română Arthis, în parteneriat cu mai multe consilii județene și primării din regiunile românești menționate.

Printre standurile vizitate în mod deosebit, conform Agerpres, s-a numărat cel al Margaretei Armanko, din Brașov, care realizează pe diverse obiecte de lemn — farfurii, căni pentru cafea, tăvi, casete de bijuterii, rame pentru oglinzi — motive cu pictură tradițională din Ţara Bârsei, de inspirație săsească cu preponderență. 

Potrivit brașovencei, pictura de pe aceste produse are modele inspirate de pe lăzi de zeste și blidare vechi de două-trei sute de ani. Este realizată cu vopsele acrilice, așa încât obiectele realizate sunt ecologice. Farfuriile se pot folosi, se pot spăla, nu sunt toxice, ele nu sunt doar de decor. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button