Expres

Câţi bani au câştigat românii din criptomonede anul trecut

Câţi bani au câştigat românii din criptomonede anul trecut

Investitorii români au câştigat anul trecut 170 de milioane de dolari din criptomonede, ţara noastră numărându-se printre cele care au obţinut cele mai mici venituri din cripto, transmite news.ro

România se numără printre ţările care au obţinut printre cele mai mici venituri anul trecut din cripto, conform unei analize realizate de Chainalysis. 170 de milioane de dolari au câştigat investitorii români din cripto, ţara noastră situându-se la un nivel similar cu ţări precum Kazakhstan, Malaezia, Belgia şi Suedia.
De departe, cei mai mulţi bani au ajuns la investitorii americani, care au câştigat 9,36 de miliarde de dolari, urmaţi de britanici, vietnamezi şi chinezi.

În total, investitorii din toată lumea au câştigat anul trecut 37,6 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă un progres important faţă de 2022, când au fost pierdute 127,7 miliarde de dolari. Vârful a fost stabilit în 2021, când au fost câştigaţi din cripto 159,7 miliarde de dolari.

Creşterile rapide şi scăderile abrupte au fost o caracteristică recurentă a istoriei bitcoin. Pe piaţa taur anterioară, bitcoin a crescut peste 68.000 de dolari în noiembrie 2021, dar se tranzacţiona sub pragul de 20.000 USD aproximativ un an mai târziu.

Cripto-optimiştii spun că volatilitatea clasei de active ar trebui să scadă pe măsură ce bitcoin se maturizează.

Apariţia ETF-urilor bitcoin, care facilitează ca o gamă mai largă de investitori să câştige expunerea la cripto, ar putea ajuta, teoretic, la reducerea acestei volatilităţi.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare