Expres

Când se va inaugura linia ferată Brașov – Aeroportul Brașov / Ce prevede proiectul Consiliului Județean

Când se va inaugura linia ferată Brașov – Aeroportul Brașov.

Consiliul Județean Brașov are un proiect pentru a conecta Aeroportul Brașov la rețeaua feroviară până la finele anului 2029. Bugetul total alocat este de de 739,33 milioane lei. Până la 200 de milioane de euro pot fi accesate din surse externe. Bugetul de stat poate contribui cu 13% din costurile totale. 2% din finanțare trebuie asigurată, ca și cofinanțare, din partea Consiliului Județean.

Când se va inaugura linia ferată Brașov – Aeroportul Brașov

Potrivit clubferoviar.ro, principalele elemente ale proiectului de investiții includ: Repararea și dublarea liniei de cale ferată în zona Bartolomeu; Sistematizarea și modernizarea stației Ghimbav; Construirea unei linii simple de racord între magistrala 200 și Aeroportul Brașov (dinspre Codlea); Dezvoltarea stației de la aeroport și crearea unei linii către viitoarea zonă de cargo a aeroportului; Dotarea stației Ghimbav cu o instalație electronică centralizată; Electrificarea liniei feroviare Brașov – Bartolomeu – Ghimbav – Aeroport.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
9 luni în urmă

6 ani? Pentru cativa km?

Back to top button