Expres

Brașovul, împânzit de camere video inteligente. Primele, pe strada Sforii

Brașovul, împânzit de camere video inteligente. Peste 1.000 de camere video inteligente vor fi instalate în municipiul Brașov, în următorii patru ani. Primăria Brașov va semna un acord-cadru pentru achiziția lor. Valoarea totală maximă pentru achiziție și montare în perioada celor 4 ani este de 9,2 milioane lei, fără TVA, în funcție și de alocările bugetare.

Strada Sforii este prima pe lista pentru montarea unor camere video moderne. Primarul Braşovului, Allen Coliban, a anunţat că primele sisteme de supraveghere video inteligente vor fi instalate în câteva săptămâni.
„Pe lângă strada Sforii, în prima etapă vom monta astfel de sisteme în centrul istoric, în Poiana Braşov şi la toate intrările din oraş. Obiectivul nostru este ca fiecare braşovean şi turist să se simtă sigur pe străzile oraşului, să reducem la minim actele de vandalism – de la distrugerea mobilierului urban la pretinsul «graffitiֿ» – dar şi să stopăm fenomenul de aruncare a deşeurilor în locuri nepermise. În funcţie de alocările bugetare, în următorii 4 ani ne-am propus să instalăm peste 1.000 de camere inteligente, de la cele care detectează numărul de înmatriculare sau modelul autovehiculului la camere care analizează mişcarea obiectelor sau persoanelor, astfel încât să acoperim cât mai mult din nevoile oraşului”, a precizat primarul Allen Coliban.

Cinci tipuri de camere video inteligente

Brașovul, împânzit de camere video inteligente. Valoarea totală maximă pentru achiziţia a 1.010 camere, a softurilor necesare, a celorlalte echipamente şi a montajului, în următorii 4 ani, cât este valabil acordul-cadru, este de 9.210.899 lei fără TVA, însă achiziţiile se vor face în funcţie alocările bugetare. Firma care va implementa acest proiect este SC Flash Lighting Services SA împreună cu SC Solid Brands SRL şi SC Wi-Novation SRL (subcontractanţi/terţi sustinători).
Prin acest proiect, municipalitatea va achiziţiona un sistem de monitorizare video care include furnizarea şi montajul echipamentelor, furnizarea licenţelor software, servicii de integrare în sistemele existente, execuţia lucrărilor. Contractul prevede instalarea a cinci tipuri de camere video, unele dintre ele având capacitatea de a detecta numerele de înmatriculare, unele fiind configurate a permite identificarea maşinilor parcate neregulamentar. Vor şi camere cu zoom optic, ce vor putea fi mişcate de la distanţă, ce vor permite urmărirea obiectelor sau persoanelor aflate în mişcare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
1 an în urmă

Ce a inteles si madam Lili: „Vor şi camere cu zoom optic, ce vor putea fi mişcate de la distanţă, ce vor permite urmărirea obiectelor sau persoanelor aflate în mişcare”. Trecem peste formularea greoaie a frazei. Pana si latraul putinist… Citeşte mai mult »

Raoke
Răspunde la  Willy
1 an în urmă

Devianto, lasa dozele si #MonaDragosteaMea ca iti fac praf neuronul. Or, se stie clar, acel neuron cu care i-a dotat Mama Natura pe waxerii devianti este pentru functiile fiziologice. ATAT. Pentru gandire, exprimare sau scriere e nevoie de mai multi… Citeşte mai mult »

Back to top button