Expres

BRAȘOVUL, din nou la CNN / Ucraineancă: „Este foarte, foarte, foarte bine!”

  • Brasov-CNN_295437.JPG
  • Brasov-CNN.1_295436.JPG
 

Un nou reportaj CNN (video) despre Brașov, despre mod(el)ul în care se ocupă de ucrainenii refugiați îm „orașul care i-a primit cu brațele deschise”.
Reporterul CNN a stat de vorbă cu acei ucraineni care au avut norocul să scape din iadul războiului și au ajuns în orașe românești, precum Brașovul, orașul care, titrează CNN în programul prezentat de Anderson Cooper, „și-a deschis brațele pentru ei”.

Sunt refugiați veniți din Donbass, Odesa și alte regiuni ale Ucrainei. Unii au ajuns acolo după războiul din 2014, iar astăzi sunt din nou refugiați.

„Unii trec frontiera pe jos”, spune Antonina Mikhailova (86 ani), din Odesa, Ucraina, care a supraviețuit celui de-al doilea război mondial. Acum este într-un apartament din centrul României, cu fiica ei, o mulțime de prieteni și cu pisica ei, Moussa.

„Mi-am petrecut copilăria în timpul războiului”, i-a povestit ea reporterului CNN. „Acum, la bătrânețe, e din nou război. Și pentru ce? În numele tuturor oamenilor, de ce, Doamne?”

„Orașul medieval Brașov, nu departe de castelul lui Dracula”, cum îl descrie CNN, pregătește 1.000 de paturi pentru refugiații ucraineni. Aceste paturi sunt într-un hotel din centrul istoric și într-un bloc nou de apartamente, în partea nouă a orașului.

„Principala provocare este cum să ne intensificăm eforturile, deoarece acesta este abia primul val de refugiați. Mamele cu copii pot veni la Brașov, putem oferi locuri de muncă și locuri la grădiniță, căutăm activ soluții pentru a-i integra pe copiii ucraineni în sistemul de educație”, a declarat Allen Coliban, primarul Brașovului, pentru CNN.

Olga Keeper, din Odesa, este aici, cu cele două fiice. „Cum vă simțiți aici?” – o întreabă reporterul de la CNN.

„Perfect. Ne-au dat medicamente, ne-au hrănit. Este foarte, foarte, foarte bine!”, spune ucraineanca.

„Principala provocare este cum să ne intensificăm eforturile, deoarece acesta este abia primul val de refugiați. Mamele cu copii pot veni la Brașov, putem oferi locuri de muncă și locuri la grădiniță, căutăm activ soluții pentru a îi integra pe copiii ucraineni în sistemul de educație. Asta am declarat pentru CNN, iar o astfel de soluție poate fi cea «day care» – «grijă pe timp de zi», oferită în cadrul și de către companiile ce-i vor angaja pe părinți.

Mulțumesc comunității brașovene, voluntarilor, companiilor care s-au implicat în acest efort umanitar. Am demonstrat încă odată că doar împreună putem face lucrurile să se întâmple. Le mulțumesc și îi rog să rămână aproape, pentru că ce e mai greu abia începe”, a scris ulterior pe Facebook primarul Allen Coliban.
 
Citiți și:
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare