Expres

Braşovul are un nou general în activitate

Braşovul are un nou general în activitate. Colonelul Ilie-Marian Dragomir a fost avansat în grad de preşedintele Klaus Iohannis, de Ziua Naţională a României. Comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa din Brașov este acum general de brigadă cu o stea.

„Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, pe data de 29 noiembrie 2022, colonelului Ilie-Marian Dragomir, comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa, i-a fost acordat, prin decret prezidențial, gradul de general de brigadă cu o stea”, a precizat ofițerul de informare și relații publice al Brigăzii 2 Vânători de Munte”, căpitan Gabriel Constantin.

Acordarea gradului de general de brigadă cu o stea a avut loc în cadrul unei ceremonii militare, la sediul comandamentului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” din Brașov. Generalul maior Ciprian Marin, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, a dat citire Decretului prezidențial.

Braşovul are un nou general în activitate. Generalul de brigadă Ilie-Marian Dragomir este absolvent al Institutului Militar Nicolae Bălcescu, promoţia 1992, specializarea vânători de munte. El a ocupat funcţii de execuţie şi de comandă de-a lungul carierei în structurile vânătorilor de munte. În Statul Major al Forţelor Terestre şi în cel al Apărării a ocupat, de asemenea, mai multe funcţii de conducere.
Din anul 2021 este comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa din Braşov.

Este al doilea general în activitate din ultimii ani. Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov este condusă de general de flotilă aeriană conf. univ. dr. Marius Șerbezski.

Foto: cpt. Gabriel Constantin


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
5 luni în urmă

Alte tari nu au atata trupa cat avem noi generali. S-a trecut de 1900 de ghinarari?
Va dati seama, oameni buni, ca noi nu avem armata dar avem generali, nu avem invatamant dar avem j’demii de ”doctori”.

1 luna în urmă

[…] 2 VM a primit Crucea Regală. Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, care are comandamentul la Brașov, i-a fost conferită Crucea Casei Regale a României, în […]

Back to top button