Expres

Brașovul ar putea fi sediul unui birou comercial central și est-european al statului Arizona

Brașovul ar putea fi sediul unui birou comercial central și est-european al statului Arizona. Primarul Allen Coliban s-a întâlnit miercuri cu o delegație a Camerei Reprezentanților statului Arizona, condusă de președintele Comisiei de comerț internațional din cadrul acestui for legislativ statal, David Cook. Întâlnirea a avut drept scop evaluarea pe care reprezentanții cetățenilor americani din Arizona o fac la nivel internațional pentru a deschide birouri comerciale care să faciliteze schimburi economice cu companii din acest stat.
Țările incluse în Planul de comerț internațional pentru anul 2023 care sunt evaluate în acest an pentru dezvoltarea de astfel de parteneriate comerciale sunt: Canada, Brazilia, Marea Britanie, Mexic și România.
Primarul a prezentat membrilor Camerei Reprezentanților din Arizona atuurile Brașovului pentru a deveni sediul biroului comercial al acestui stat în zona Europei centrale și de est.

Parlamentarii din Arizona au primit informații despre istoria orașului, despre nivelul înalt de pregătire al forței de muncă, situația economică și potențialul de dezvoltare al zonei, dar și despre cum va arăta Brașovul în următorii ani, inclusiv poziționarea orașului drept Capitală verde a României.
Oficialii americani s-au arătat interesați și de situația infrastructurii la nivelul orașului și la nivel regional, de provocările legate de transport, inclusiv tranziția spre unul ecologic, nivelul dezvoltării tehnologice existente, dar și despre oportunitățile de pregătire a forței de muncă și dezvoltarea turistică.
Un atu important al Brașovului este și existența unei companii americane cu sediul în Arizona (Benchmark România).
În urma acestei vizite, delegații americani vor prezenta un raport în fața camerei inferioare din acest stat, raport care va sta la baza deciziilor privind orașele și țările care vor găzdui aceste reprezentanțe comerciale ale Camerei Reprezentanților din Arizona.
Forul legislativ menționat este condus de un cetățean american de origine română, Ben Toma, acesta având cea mai înaltă funcție politică ocupată de un român în SUA.
Cei 7 parlamentari din delegația americană au fost însoțiți de un specialist al Camerei Reprezentanților din statul american tot de origine română, Luca Moldovan.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button